Sony släpper PlayStation Suite – ramverk för PSOne-titlar på Android-enheter

Postat:
11:04 - 2011-01-27
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
37

Sony släppte idag något av en bomb då de i Japan meddelade att de ämnar släppa ett ramverk och en emulator till Android vilket kommer göra det möjligt att spela PSOne-spel på alla androidtelefoner som uppfyller vissa krav – inte bara på den kommande playstationtelefonen Xperia Play.

Kraven är först och främst Android 2.3/Gingerbread eller nyare men det kommer sannolit även krävas kraftfull hårdvara som orkar driva spelen ordentligt. Vi vet inte riktigt var Sony, eller dess emulator, kommer dra gränsen men vi gissar att det kommer handla om hårdvara av Snapdragon-klass eller bättre.

Sony ämnar vidare certifiera nya speltitlar via ett program som de kallar PlayStation Certified i vilket utvecklare uppmanas få sina spel certifierade och därmed godkända för Sonys egna spelbutik, vilken verkar vara helt fristående från Android Market.

Då Google inte tillåter konkurrerande Market-appar på Android Market så är vi lite nyfikna på hur Sony har tänkt lösa distributionen av sin egen Market-app. Kanske har Sony och Google löst detta genom ett speciellt avtal, eller litar de på att användarna kommer söka sig till Sonys Market-app själva, utanför Android Market?

I vilket fall som helst så tycker vi att det här är strålande nyheter, inte minst då det innebär att mängder av klassiska kvalitetstitlar som i ett trollslag blir lagligen tillgängliga för Android-ägare… såvida dessa har en telefon med 2.3/Gingerbread. Nu väntar vi bara på att se hur allting från spelprestanda till distribution fungerar i praktiken, och kanske främst av allt vilken prisnivå Sony kommer välja.
 

Via Engadget. Tipstack till alla som skickade in detta!
 

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu:


Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu: