Sony är världens tredje största smartphonetillverkare [Uppdaterad]

Postat:
13:08 - 2012-11-05
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
45

För ett par dagar sedan skickade ZTE ut en pressrelease för att meddela att de för första gången blivit världens fjärde största smartphonetillverkare. Marknadsanalysföretaget IDC publicerade även en topp-5-lista som visar världens fem största smartphonetillverkare baserat på antal levererade enheter under årets tredje kvartal.

Sony finns inte ens med i den listan. Swedroid har senaste dagarna fått ett förhållandevis stort antal tips om att Sony i själva verket nu är världens tredje största smartphonetillverkare. Uppgiften kommer från ett inlägg på Xperiablog som hävdar att Sony levererade 8,8 miljoner smartphones under tremånadersperioden som ledde fram till den 30:e september i år. 

Att Sony benämner tredje kvartalet som årets andra kvartal sägs bero på att företaget har brutet räkenskapsår och rapporten visar att tillverkaren sålda 8,8 miljoner smartphones under perioden.

Anledningen till att marknadsanalysföretaget IDC inte inkluderade Sony i sin topplista beror enligt tillverkaren på att IDC gick ut med sin lista ungefär en vecka innan Sony släppte sin kvartalsrapport.

Sony är således världens tredje största smartphonetillverkare: Enligt deras siffror sålde de fler smartphones än RIM, ZTE och HTC under tremånadersperioden som ledde fram till 30:e september i år.

Förtydligande: Sony har hört av sig till Swedroid, bekräftat siffrorna och klargjort vissa frågetecken. Artikeln har uppdaterats.

Tack till alla som tipsat!