Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sony Xperia 5 II-ägare: Vilka är era synpunkter på telefonen?

Postat:
06:55 - 2020-12-15
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Sony har på Androidmarknaden så sakteliga gått från att vara en prominent tillverkare under Androids tidiga år till att under 2019 endast sälja drygt 4 miljoner telefoner globalt. De blir på grund av detta ofta – även av oss på Swedroid – förbisedda trots att de allt som oftast bjuder på tämligen attraktiva telefoner.
Sony har aldrig varit särskilt pigga på att snabbt och slaviskt hoppa på nya telefontrender, såsom att erbjuda telefoner med minimala ramar runtom skärmen, hålstanskameror eller att utrusta sina telefoner med trendriktigt stora batterier, och detta kan vara åtminstone ett av skälen till att kunderna ratar dem – trots att deras telefoner är attraktiva alternativ.

Sony Xperia 5 II är ett bra exempel på en Sony-telefon som mestadels tycks ha passerat obemärkt under radarn, men som bland sina användare tycks vara en väldigt omtyckt modell som därtill är väldigt prisvärd i relation till utrustningsnivån.

Qualcomm Snapdragon 865, 8 GB RAM, trådlös laddning, 120 Hz OLED-skärm med HDR BT.2020, vattenresistent enligt IP-68, dual SiM, 128 till 256 GB lagring, Gorilla Glass 6 både på front och bakstycke, trippelkamera, dynamisk vibrationsmotor och stereohögtalare.

Kort sagt en lista komponenter och finesser som återfinns i flaggskeppsklassen – men för ett pris från 7 999 kronor, det vill säga ett pris långt under många konkurrenter.

I den här artikeln riktar vi frågan till er som äger, har ägt eller har använt en Sony Xperia 5 II under en längre tid: Vilka är era synpunkter på telefonen? Vad är bra? Vad är dåligt? Vad skulle ni vilja ändra på? Varför tror ni att Sonys telefoner ofta tycks passera obemärkta förbi då genomsnittskonsumenten är i telefonköpartagen?

Frågorna är många och ni sitter sannolikt inne med svaren. Kommentarerna här nedan är era, och som alltid uppmanas en god ton och sakliga diskussioner.
 

Mest kommenterat

 1. Hur strömmar du främst video på TV?
 2. Svagt första år för Amazon på svenska marknaden
 3. 15 smartphonegimmicks genom åren
 4. Sony Xperia Pro-I nu tillgänglig för 17 990 kronor
 5. Nokia 9 PureView blir utan Android 11, kunder får rabatt på ny telefon istället
 6. Samsung Galaxy S22 och S22 Plus kan få de här kamerorna

Mest läst

 1. De här apparna har röstats fram till årets bästa
 2. Rykte: Motorola blir först ut med Samsungs 200MP-kamera, därefter Xiaomi
 3. Nokia 9 PureView blir utan Android 11, kunder får rabatt på ny telefon istället
 4. Hur strömmar du främst video på TV?
 5. 15 smartphonegimmicks genom åren
 6. Sony Xperia Pro-I nu tillgänglig för 17 990 kronor

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur strömmar du främst video på TV?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om