Sony Xperia Ion – första Xperia-telefonen med stor skärm och 720p-upplösning [CES2012]

Postat:
21:50 - 2012-01-09
Skribent:
Björn E
Kommentarer:
59

Senare i natt (klockan 2) kommer Sony hålla sin presskonferens och bland annat presentera sina nya telefoner. Det hindrar inte andra samarbetspartners att förekomma och berätta om nya Sony-produkter. Det Amerikanska telefonbolaget AT&T presenterade tidigare idag en ny Xperia-telefon från Sony: Sony Xperia Ion. Även om detta är en telefon som är exklusiv för AT&T i USA så borde det vara väldigt troligt att samma telefon kommer lanseras i Europa under samma eller annat namn med eller utan stöd för 4G. Detta är den (hittills) största telefonen från Sony Ericsson och stoltserar med en 4.6-tums skärm med en upplösning på 1280×720 pixlar. Vakne användaren mikrokiwi tipsade om att en telefon med liknande specifikationer är Sony Xperia S i Europa (dock något mindre skärm men samma upplösning).

Bilderna på telefonen visar att det nu är dags för de första telefonerna som lanseras under Sony’s eget namn istället för Sony Ericsson.

Förutom den stora skärmen som drivs av Sony’s Bravia-motor så hittar vi även en 12 MPixel kamera, en 1.5 GHz Dual-Core CPU och 16 GB inbyggt minne. Med tanke på att de inte nämner något om att det går att bygga ut minnet så verkar detta vara ytterligare en telefon som inte tar minneskort. Telefonen planeras att släppas under andra kvartalet i USA och kommer då fortfarande att endast komma med Android 2.3. Vi får väl hoppas att om/när denna telefon kommer till Europa så har den fått en uppdatering till ICS.

Uppdatering: Mer info om Sony Xperia S finns hos Xperia Blog som bland annat säger att den kommer ha NFC, ha en något mindre skärm men samma upplösning vilket betyder högre dpi. Mer om denna får vi nog veta i natt.

För de som inte känner för att sova så går det att följa presskonferensen bland annat hos Sony med start klockan 2.

Mer info: Sony

Tipstack till Thorsten och Chompiz

Källa: AndroidCentral

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc s på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia neo på Prisjakt just nu: