Sony Xperia S [CES 2012]

Postat:
03:02 - 2012-01-10
Skribent:
Henrik
Kommentarer:
105

Sonys nya generation Xperia-telefoner är på gång. För ett par timmar sedan presenterade den amerikanska operatören AT&T företagets första 4G-telefon – Xperia Ion, som även presenterades under Sonys konferens på CES under natten till tisdagen. Även den nya modellen Xperia S såg, efter läckor till höger och vänster, officiellt dagens ljus. Telefonen delar många likheter med Ion, och där den saknar 4G-uppkoppling väger den upp med en mindre och mer pixeltät skärm tillsammans med mer lagringsutrymme.

Designen känns igen sedan tidigare då telefonen upprepade gånger har fastnat framför kameran, då under namnen Arc HD och Nozomi, och konstruktionen kompletteras av en 4,3″-skärm med 720p-upplösning. Pixeldensiteten är således väldigt hög, och faktiskt snäppet högre än syskonet Ion som har en 0,3″ större skärm med samma upplösning. Under skärmen återfinns en rad touch-knappar, och den genomskinliga randen under agerar notifikationslampa.

Något som teasades inför CES var fokus på kamerafunktionerna, och Sony har inte sparat på krutet. Både Xperia S och Ion har en Exmor R-sensor på 12 megapixlar som kombinerats med ljusstark optik med ett bländarvärde på ƒ/2.4 som underlättar för inomhusbruk och korta skärpedjup. Precis som med Xperia arc har Xperia S likväl som Ion fysiska kameraknappar placerade på telefonens högra sida – något man ser alldeles för lite av idag.

  

Telefonens dubbelkärniga processor klockar in på 1,5GHz och paras ihop med Android 2.3 och det tillhörande (uppdaterade!) gränssnittet från Sony. En uppgradering till Ice Cream Sandwich är utlovad som dyker upp någon gång under årets andra kvartal, och telefonen i sig är planerad att släppas omkring slutet av mars. Båda enheterna får dessutom SonysPlayStation Certified”-stämpel.

Specifikationer:

 • Mått: 128 x 64 x 10.6 mm – 144 gram
 • CPU: 1,5GHz dual-core Qualcomm MSM8260 Snapdragon S3 (45nm)
 • GPU: Adreno 220
 • RAM: 1GB (endast specificerat för Xperia Ion, men det borde inte vara någon skillnad)
 • 4,3″-skärm med 720p-upplösning (720 x 1280), 342PPI – ’Reality Display’ med Sonys Bravia Engine
 • 32GB internt lagringsutrymme
 • 12MP-kamera med Exmor R-sensor på baksidan, ƒ/2.4 – möjlighet att spela in video i 1080p
 • Framåtriktad 1,3MP-kamera – kan spela in i 720p
 • 1750mAh-batteri
 • HDMI, NFC
 • Färg: Svart, vit

Det som skiljer enheterna åt mest är dock det minst roliga – Xperia Ion är exklusiv för AT&T och kommer således inte att släppas i Europa, vilket gör att Xperia S egentligen är det enda alternativet i Sverige. Skillnaderna är dock inte allt för stora, och personligen finner jag att Xperia S är den mer lockande av de två oavsett. Kameran känns som den mest intressanta punkten, och det ska bli intressant att se vad man kan göra av den nya Exmor-sensorn. Förhoppningsvis blir det något alldeles extra.

Genom The Verge, Xperia Blog

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc s på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu: