Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sony Xperia XZ-ägare: Vilka är era synpunkter på telefonen?

Postat:
10:43 - 2017-03-07
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Under hösten förra året lanserade Sony två nya telefoner ur Xperia-familjen: Xperia XZ och X Compact. Sin vana trogen håller Sony hårt i sitt väletablerade och av många hyllade formspråk, med minimalism, skarpa hörn och raka linjer.
Även om dessa tu telefoner i grund och botten bygger på samma samma grunddesign som tidigare Xperia-modeller så hade Sony ändå filat en del på detaljerna, vilka sammantaget skapade en telefon som ligger klart bättre i handen än föregångarna. Vi var då vi recenserade Sony Xperia XZ mindre nöjda med att Sony har skippat metallchassit till förmån för ett plastchassi, men samtidigt konstaterade vi att XZ trots det kändes skaplig påkostad och vridstyv i handen – bara inte lika exklusiv som många konkurrenter.

På plus-sidan fann vi bland annat ett mycket rappt gränssnitt och bra prestanda, vattenresistens, bekvämlighet i handen och plats för lagringsminnesexpansion. På minus-sidan fann vi att plastchassit inte riktigt räcker till i konkurrensen, att kameran som annars ofta är Sonys paradgren i våra test inte kunde matcha de bästa, att prislappen vid lansering var aningen hög och att telefonen saknar trådlös laddning – det senare något som dock dessvärre gäller majoriteten av alla konkurrenter också.

Prislappen för Sony Xperia XZ var vid lansering drygt 6 000 kronor och vi noterar att priset trots att runt fem månader har hunnit gå inte har sjunkit speciellt mycket. I skrivande stund kostar Xperia XZ från drygt 5 500 kronor, enligt Prisjakt.

När vi nu, en handfull månader efter butikspremiären, återkommer till Xperia XZ vill vi rikta frågan till er som äger, har ägt eller har använt en Xperia XZ under en längre tid: vilka är era synpunkter på telefonen? Vad missade vi i vår recension? Vad hade Sony kunnat göra bättre? Vad saknas? Vad har Sony lyckats bäst med?

Frågorna är många, och ni sitter sannolikt inne med svaren. Dela gärna med er av era synpunkter på Xperia XZ i kommentarerna här nedan, och som alltid ber vi er att hålla diskussionen hövlig och till ämnet.

Mest kommenterat

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Ryktesbilder på Google Pixel 6 och 6 Pro visar originell design
 3. Asus introducerar Zenfone 8 – en liten mobil med hög prestanda
 4. Fler rykten om nätta Asus Zenfone 8
 5. Alarm-appen Timely upphör sista maj
 6. Facebook Messenger blir tredje appen att nå 5 miljarder installationer

Mest läst

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Sonys specialmodell Xperia Pro släpps i Sverige för 24 990 kronor
 3. Ryktesbilder på Google Pixel 6 och 6 Pro visar originell design
 4. Asus introducerar Zenfone 8 – en liten mobil med hög prestanda
 5. Fler tillverkare erbjuder längre uppdateringsperioder
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v18)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta startar du om din mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om