Sony Xperia XZ Premium, Huawei P10 och P10 Plus samt Samsung Galaxy Tab S3 dyker upp på Prisjakt

Är någon av dessa pjäser ditt nästa inköp?

Postat:
23:30 - 2017-03-06
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:
68

Under Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari presenterades i vanlig ordning en rad nya enheter av Androidintresse. Även om vi i år gick miste om den traditionsenliga Samsung-presentationen där den senaste generationen telefoner ur Galaxy S-familjen presenteras så såg vi ändå en rad nya intressanta enheter från tillverkarna.

På prisjämförelsesajten Prisjakt ser vi nu att några telefoner och en platta har letat sig fram, inklusive prislapp, även om det i dagsläget bara handlar om förbeställningar för de som vill ha sin nya enhet snabbast möjligt.

Huawei P10 och P10 Plus

Huaweis kompetente minsting P10, med bland annat en 5,1 tum stor HD-skärm, 4 GB RAM, 64 GB lagringsminne, ett för storleken mycket väl tilltaget batteri om 3200 mAh och dubbla SIM-platser listas i skrivande stund för 5 990 kronor och en säljstart som varierar mellan den 15:e mars och mitten av april. Vilket datum som är korrekt är ännu oklart.


Lille P10 har som många redan vet även ett större syskon, P10 Plus, som har fått en större 5,5-tumsskärm med WQHD-upplösning. P10 Plus säljs i två olika grundkonfigurationer, en med 64 GB lagring och 4 GB RAM för 7 990 kronor i skrivande stund, samt en med 128 GB lagring och 6 GB RAM vilken anmärkningsvärt nog även den i skrivande stund listas med samma pris, 7 990 kronor. Utöver RAM- och lagringsmängd är dessa tu P10 Plus-modeller identiska, och vi ser exempelvis stöd för dubbla SIM-kort, lagringsexpansion via MicroSD-kortplats (använder SIM-plats 2) och ett batteri på hela 3 750 mAh.

Sony Xperia XZ Premium, Xperia XZsSony lanserade under MWC det kommande flaggskeppet Xperia XZ Premium, en telefon med en så kallad 4K-skärm: det vill säga en upplösning på hela 3840 x 2 160 pixlar, över en 5,5 tum stor skärm. Vi såg redan 2015 en 4K-skärm i en telefon från Sony, i Xperia Z5 Premium, så upplösningen i sig är om än anmärkningsvärd inte något nytt. Vad som däremot är nytt är att skärmen har ett fullt HDR-stöd och lanseras i samarbete med Amazon Prime Video som har stöd för strömmad och med XZ Premium kompatibel HDR-video. Kontentan är en i teorin mycket imponerande videoupplevelse med fantastisk skärpa och detalj, samt färger och kontraster som upplevs vilja tränga sig ut ur skärmen.

Sony Xperia XZ Premium kan skryta med sin 4K HDR-skärm, en officiell IP68-klassning som garanterar en viss damm- och vattenresistens, samt Android 7.1 redan ur kartong (mot 7.0 i P10 Plus). P10 Plus å sin sida skryter med mer RAM (6 GB mot 4 GB i XZ Premium) och lagring (128 GB mot 64 GB i XZ Premium) samt ett större batteri (3 750 mAh mot 3 250 mAh i XZ Premium).

När Sony Sony Xperia XZ Premium nu har letat sig ut på Prisjakt finner vi att den i dagsläget har en prislapp på 7 990 kronor – det vill säga exakt samma pris som ovan nämnda P10 Plus från Huawei. Väldigt spännande kamp dessa tu telefoner emellan. Vilken lockar mest?

Xperia XZs som endast kommer att säljas i en begränsad upplaga finns ännu inte upplagd hos någon svensk återförsäljare.

Samsung Tab S3

I år var Samsungs närvaro på MWC tyvärr tämligen blygsam jämfört med tidigare år då den nya Galaxy S-generationen med buller och bång har presenterats. Även om S8-duon inte presenterades så var dock Samsung ändå representerade bland annat i form av plattan Galaxy Tab S3.

Tab S3 har fått en 9,7 tum stor skärm med en upplösning på 2 048 x 1 536 pixlar, Snapdragon 820 under skalet samt 4 GB RAM och låga 32 GB lagringsminne. Lyckligtvis finns en MicroSD-kortplats för lagringsexpansion med upp till 256 GB. Batteriet är på 6 000 mAh och vi finner Android 7.0 förinstallerat, naturligtvis med Samsungs TouchWiz ovanpå.

Enheten säljs i två olika versioner: en med Wi-Fi-stöd med en dagsfärsk prislapp på 6 990 kronor, och en version med Wi-Fi och 4G/LTE-stöd för det till synes ständigt återkommande priset om 7 990 kronor.

Lockar någon av enheterna som presenterats under MWC och vad anser ni om prissättningen?