Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sony Xperia Z1 Compact-ägare: Vilka är era synpunkter på telefonen?

Postat:
14:24 - 2014-03-23
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Xperia Z1 Compact, det mindre syskonet till Sonys mäkta populära Z1, har nu funnit ute på de svenska butikshyllorna ett antal veckor. Z1 Compact kan till skillnad från ”mini”-varianterna av konkurrenternas telefoner stoltsera med specifikationer som, skärmupplösningen undataget, tål att jämföras med de betydligt större flaggskeppstelefonerna på marknaden.
Bland specifikationerna ser vi en 720p-skärm (720×1280 pixlar) av LCD-typ på 4,3 tum, en fyrkärnig processor (Qualcomm Snapdragon 800), grafikkretsen Adreno 330, 2 GB arbetsminne samt en 20,7-megapixelkamera vilken i androidsegmentet får betraktas som absolut toppklass. Prislappen ligger i skrivande stund på cirka 3 900 kronor och uppåt, men priset är som alltid i den här branschen dagsfärskt.

Då vi testade Sony Xperia Z1 Compact var vi väldigt nöjda med telefonen och hade få invändningar. Vi uppskattade storleken, bygg- och materialkvalitén, den goda prestandan och faktumet att telefonen tål fukt och damm. Vi noterade även en del svagheter, exempelvis att 4G-mottagningen var sämre än exempelvis LG:s G2 och även det större syskonet Xperia Z1. Vi fann även att den frontriktade kameran lämnade en del i övrigt att önska.

Hur noggranna och grundliga vi än försöker vara då vi testar telefoner kan vi dock aldrig matcha den gemensamma kunskapsanken som ni, våra läsare, besitter. Vi vill därför att ni som äger, har ägt eller har använt en Xperia Z1 Compact under en längre tid delar med er av era synpunkter i kommentarerna här nedan.

Trollande och fanboybråk undanbedes som alltid vänligt men bestämt, och för er som vill fördjupa er i diskussionerna rekommenderas ett besök på vårt forum.
 

Mest kommenterat

 1. Kommer du skaffa någon av Apples nya Iphones? [Konkurrensen]
 2. Huawei introducerar toppmodellen Mate 30 Pro
 3. OnePlus diskuterar designen för 7T, visar bilder
 4. Skärmen i Vixo Nex 3 påstås fylla 99,6 procent av framsidan
 5. OnePlus säger att de snart lanserar 7T-serien [Uppdaterad med datum]
 6. Högupplösta pressbilder på Huawei Mate 30-serien

Mest läst

 1. Pixel-ägare kan testa Googles nya kamera-app med förbättrat nattläge
 2. Högupplösta pressbilder på Huawei Mate 30-serien
 3. Skärmen i Vixo Nex 3 påstås fylla 99,6 procent av framsidan
 4. Kommer du skaffa någon av Apples nya Iphones?
 5. OnePlus diskuterar designen för 7T, visar bilder
 6. Tips: Så här zoomar du i Google Maps med bara en hand

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du skaffa någon av Apples nya Iphones?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey