Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sony Xperia Z1 Compact-ägare: Vilka är era synpunkter på telefonen?

Postat:
14:24 - 2014-03-23
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Xperia Z1 Compact, det mindre syskonet till Sonys mäkta populära Z1, har nu funnit ute på de svenska butikshyllorna ett antal veckor. Z1 Compact kan till skillnad från ”mini”-varianterna av konkurrenternas telefoner stoltsera med specifikationer som, skärmupplösningen undataget, tål att jämföras med de betydligt större flaggskeppstelefonerna på marknaden.
Bland specifikationerna ser vi en 720p-skärm (720×1280 pixlar) av LCD-typ på 4,3 tum, en fyrkärnig processor (Qualcomm Snapdragon 800), grafikkretsen Adreno 330, 2 GB arbetsminne samt en 20,7-megapixelkamera vilken i androidsegmentet får betraktas som absolut toppklass. Prislappen ligger i skrivande stund på cirka 3 900 kronor och uppåt, men priset är som alltid i den här branschen dagsfärskt.

Då vi testade Sony Xperia Z1 Compact var vi väldigt nöjda med telefonen och hade få invändningar. Vi uppskattade storleken, bygg- och materialkvalitén, den goda prestandan och faktumet att telefonen tål fukt och damm. Vi noterade även en del svagheter, exempelvis att 4G-mottagningen var sämre än exempelvis LG:s G2 och även det större syskonet Xperia Z1. Vi fann även att den frontriktade kameran lämnade en del i övrigt att önska.

Hur noggranna och grundliga vi än försöker vara då vi testar telefoner kan vi dock aldrig matcha den gemensamma kunskapsanken som ni, våra läsare, besitter. Vi vill därför att ni som äger, har ägt eller har använt en Xperia Z1 Compact under en längre tid delar med er av era synpunkter i kommentarerna här nedan.

Trollande och fanboybråk undanbedes som alltid vänligt men bestämt, och för er som vill fördjupa er i diskussionerna rekommenderas ett besök på vårt forum.
 

Mest kommenterat

 1. Vilken strömningstjänst är viktigast för dig?
 2. Sony introducerar flaggskeppet Xperia 1 II
 3. Sony Xperia 1 II kostar €1200 enligt tysk pressrelease
 4. Telia börjar sälja Xiaomi Mi Note 10 [Notis]
 5. Rykte: Google förlorar sitt viktigaste operatörssamarbete i USA, bakslag för Pixel
 6. Huawei P40-serien presenteras 26 mars

Mest läst

 1. Google sparkar ut 600 appar från Play Store, inklusive samtliga titlar från Cheetah Mobile
 2. Vilken strömningstjänst är viktigast för dig?
 3. Telia börjar sälja Xiaomi Mi Note 10
 4. Rykte: Google förlorar sitt viktigaste operatörssamarbete i USA, bakslag för Pixel
 5. Sony introducerar flaggskeppet Xperia 1 II
 6. Nyheter i Android 11 – fokus på integritet och säkerhet

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du skaffa någon av Samsungs nya toppmodeller?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey