Spelkontrollen Gametel går nu att beställa, kostar 549kr

Postat:
10:48 - 2011-12-17
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
50

Gametel - spelkontroll för Android via Bluetooth
För exakt en månad sedan skrev vi om en svenkutvecklad spelkontroll för mobiler som heter Gametel. Tillbehöret var på väg att få en engelsk lansering och nu har Gametel även blivit tillgängligt för oss i Sverige genom återförsäljaren CoolStuff.se som tar 549kr för enheten.

Gametel ansluts till mobilen via Bluetooth och ska vara kompatibel med alla enheter som kör Android 2.1 eller senare. Spelkontrollen har ett uppladdningsbart batteri som räcker cirka nio timmar per laddning.

Företaget bakom GameTel har redan en ganska lång lista på spel de testat och vet är kompatibla med spelkontrollen och den fungerar naturligtvis tillsammans med emulatorer. Med tanke på att i stort sett samtliga gamla tv-spelskonsoler och hemdatorer från 1980 till en bit in på 2000-talet går att emulera öppnar det upp många möjligheter.

Har man en Android med kraftfull prestanda och tillgång till de mest avancerade spelen kan man med hjälp av Gametel i teorin göra sin mobil till en riktig spelmaskin. Kopplar man sedan sin Android till teven kan det bli lekstuga på allvar.

Swedroid har nyss fått ett testexemplar av Gametel som ska undersökas i helgen. Vi återkommer snart med en liten recension och försöker reda ut om Gametel lever upp till förväntningarna.

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu: