Spider Concept från KT – kommande kameleont som kan sätta Atrix på plats

Postat:
14:48 - 2011-09-06
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

Spider Concept

Smarta mobiler har som bekant ersatt mycket elektronik som vi förut använde separat och flera lösningar är på gång som tar konvergensen till nästa nivå. Motorola Atrix kan exempelvis bland annat kopplas till ett laptopskal och på så vis förvandlas till bärbar dator och Asus har en mobil på gång (Padfone) som kan bli till en surfplatta.

Nu har dock KT (Korean Telecom) visat var skåpet ska stå i och med sin kommande mobil som än så länge kallas för Spider Concept. Genom att koppa enheten till olika skal kan den nämligen utgöra hjärnan åt en laptop, en surfplatta och kanske mest otippat: en PSP-liknande bärbar spelkonsol.

KT verkar ha kommit på en del intressanta lösningar; när Spider Concept kopplas till laptopchassit används exempelvis mobilens display som trackpad. Skärmen på telefonen är för övrigt 4.5 tum stor med 1280×800 pixlars (WXGA) upplösning.

Bland övriga specifikationer finner vi en dubbelkärnig 1.5GHz-processor från Qualcomm, 1GB RAM och 16GB internt lagringsutrymme. Trots imponerande hårdvara har tillverkaren lyckats hålla enheten relativt tunn då den mäter 9.34mm på tjockaste stället.

Spider Concept kommer släppas i Sydkorea mot slutet av året men vad som gäller för resten av världen är KT inte säkra på än. Det går att kika närmare på mobilen och de olika skalen i videorna ovan och nedan.

Tipstack till DroidShout! Genom Android and Me och AndroidPit

Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på ASUS Transformer Eee Pad på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Asus Eee Pad Slider SL101 32GB på Prisjakt just nu: