Spotify släpper helt nydesignad Androidklient, kan betatestas direkt

Postat:
13:42 - 2012-04-19
Skribent:
Henrik
Kommentarer:
172

Efter många månader av klagomål och problem har Spotify äntligen släppt en omfattande uppdatering av deras Android-klient, om än så länge i ett betastaide som då inte finns tillgänglig via Play Store. Den här uppdateringen är mycket efterlängtad, vilket gjordes desto tydligare när ni läsare berättade om era intryck av den tidigare (och fortfarande Play Store-aktuella) versionen som alltså inte var speciellt positiva. Nu är det god tid att ändra tankarna.

Redan i början av april kunde vi berätta att Spotify arbetade på en större uppdatering av Android-applikationen för att skärpa till alla problem en gång för alla.  Resultatet av arbetet är nu presenterat, och förändringarna är enorma.

Nytt är, förutom rediga buggfixar och fullt stöd för Ice Cream Sandwich, ett helt nydesignat UI som använder sig av Holo-formspråket som introducerades i och med Ice Cream Sandwich. Dessutom tillkommer utökad funktionalitet med den sociala biten (vänners profiler och spellistor), mer högupplösta bilder och framför allt ett stöd för Spotifys ”extrema ljudkvalitet” á 320kbps som fullt utnyttjar Premium-abonnemanget (som ändå krävs för att använda applikationen ordentligt). Den ska också vara betydligt snabbare enligt utvecklarna – något som är mycket välkommet.

  • Totally new app with full support for Android 4.0
  • Top-to-bottom redesign
  • All-new slide-out navigation
  • More social – check out friends’ profile pages and playlists
  • Artist imagery in high resolution
  • Related artist view
  • Much faster!

Vidare ska applikationen byggas på ännu mer fram till det officiella släppet. Bland annat ska mappar och Last FM-scrobblande implementeras, och förhoppningsvis dyker ännu mer upp på vägen. Under den korta tiden vi har hunnit pilla med uppdateringen kan vi konstatera att den mycket riktigt är betydligt snabbare. Den nya designen är väldigt tillfredsställande i våra ögon,

 

  

För att installera betaversionen på telefonen och/eller läsplattan krävs det att man, i vanlig ordning, ser till att ha bockat i att tillåta applikationer från osäkra källor på enheten man vill installera Spotify på. Uppdateringen fungerar dessutom på Androidversioner under 4.0, vilket dessutom behåller Holo-temat. För att komma till nedladdningslänken kan ni klicka här.

Hur ser ni läsare på den stora förändringen, och vilka tänker testa uppdateringen innan det officiella släppet? Har ni testat den – vad är i så fall era intryck? Kommentarsfältet är som alltid ert!

[Tack till alla som tipsade – tipsinkorgen blev mer eller mindre översvämmad!]

Genom Spotify

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu: