Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Steve Jobs är död

Postat:
07:12 - 2011-10-06
Skribent:
Björn E
Kommentarer:

Apples grundare Steve Jobs dog igår vid en ålder av 56 år. Steve Jobs har länge haft problem med sjukdomar, bland annat cancer i bukspottkörteln, och lämnade tidigare i år över rodret i Apple till Tim Cook. Nu visar det sig att Steve var sjukare än många visste och igår förlorade han kampen mot sin sjukdom.

Oavsett vad man tycker om Apple och dess produkter går det inte att glömma bort att Steve Jobs hade en unik förmåga att skapa produkter som gick att använda av alla, inte bara teknikintresserade. Det här citatet från 2006 säger egentligen allt:

When you first start off trying to solve a problem, the first solutions you come up with are very complex, and most people stop there. But if you keep going, and live with the problem and peel more layers of the onion off, you can often times arrive at some very elegant and simple solutions.

— Steve Jobs, 2006

Under hans roder släppte Apple flera produkter som kanske i sig inte var ”först” inom sin genre (mp3-spelare, telefon, surfplatta) men som såg till att revolutionera respektive genre genom att erbjuda en mer lättanvänd och genomtänkt upplevelse.

Jag minns själv hur skeptisk jag var till iPhone när den kom då jag hade svårt att förstå hur Apple kunde göra något bättre än ”riktiga” telefonbolag som till exempel Ericsson och Nokia. Nu vet vi hur det gick. Det lättanvända och smidiga gränssnittet var en revolution när den jämfördes med de ofta klumpiga och inte speciellt snabba gränssnitten hos Windows Mobile eller Symbian.

Även vi inom Android-världen bör skänka Steve Jobs minst en tanke då jag har svårt att tro att Android skulle vara så pass snyggt, lättanvänt och kompetent som det är idag om inte Apple fanns där som en sporre med sina IOS-uppdateringar.

Låt idag bli en dag då vi lägger ner allt gnabb och tjafs om vilken telefonplattform som är bäst och reflekterar tillbaka vad Steve Jobs egentligen har betytt för alla oss teknikintresserade.

RIP Steve Jobs.

Vad tror ni? Hur skulle Android ha sett ut om inte Apple hade släppt iPhone och IOS?

Mest kommenterat

 1. Vilket är ditt värsta mobilmissöde?
 2. Här är Motorola Edge 20 Pro med 12GB RAM och 144Hz
 3. Huawei presenterar P50 Pro
 4. Huawei nu inte ens en av de fem största i Kina enligt IDC
 5. Huawei P50 Pro har ”enastående” kamera enligt Dxo
 6. Nothing debuterar genom trådlösa hörlurarna Ear 1

Mest läst

 1. Samsung bekräftar att det inte kommer någon ny Note
 2. Google har fortsatt med sötsakerna internt
 3. Oppo Watch 2 erbjuder Snapdragon Wear 4100 och upp till 16 dagars batteritid
 4. Här är Motorola Edge 20 Pro med 12GB RAM och 144Hz
 5. Huawei presenterar P50 Pro
 6. Huawei P50 Pro har ”enastående” kamera enligt Dxo

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur mycket bryr du dig om smartklockor idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om