Summering av ryktena om Samsung Galaxy S4 – vad vi hört hittills

Postat:
17:57 - 2013-02-10
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
98

Rykten, rumours

Galaxy S4 kommer generera fler spaltmeter innan den ens har släppts än de flesta andra mobiler gör överhuvudtaget. Samsungs position i mobilbranschen och framgångarna för de tidigare Galaxy S-modellerna gör att förväntningarna är höga.

Vi tänker nu i korthet gå igenom de rykten och uppgifter om Galaxy S4 som hittills varit i omlopp. Först och främst har vi ett påstått tillkännagivande den 15:e mars, ett par veckor efter Mobile World Congress, följt av en europeisk och asiatisk release i april. Det skulle i så fall innebära att Galaxy S4 både presenteras och släpps ett par månader tidigare på året än sin föregångare.

Angående de ack så intressanta specifikationerna har en 5-tums Super AMOLED-skärm med Full HD-upplösning (utan PenTile-matris) nämnts, chipet Exynos 5 Octa, grafikdelen Mali-T658, 2GB RAM-minne, en 13MP-kamera, en främre 2MP-kamera och NFC.

Ett annat rykte gör gällande att användare kommer kunna interagera med enheten utan att röra den, genom gester ovanför skärmen. De senaste Samsung-telefonerna i toppskiktet har redan begränsat stöd för liknande teknik; man kan exempelvis få fram tid, datum, batterinivå och uppgifter om nya meddelanden genom att bara vila en hand över Galaxy Note 2. Vad tycker ni som äger en Galaxy S3 krävs för att det ska kännas värt att uppgradera?