Surfplattan ZTE Light med 7-tumsskärm går nu att köpa av Telia för 995kr utan abonnemang

Postat:
11:10 - 2011-04-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
560

ZTE Light

För de som vill ha Android-baserad surfplatta att leka med, men inte vill lägga ut alltför mycket pengar, kan det vara idé att ta en närmare titt på ZTE Light. Enheten går för närvarande att köpa av Telia för endast 995kr utan abonnemang – ett mycket billigt pris som får anses vara ett kap, med tanke på att ZTE Light ligger kring 3000kr enligt Prisjakt.

Surfplattan tillhör naturligtvis inte toppsegmentet, och går inte att jämföra prestandamässigt med dyrare enheter, men dessa är å andra sidan 5-6 gånger dyrare. För den knappa tusenlappen får man en 3.2MP-kamera på baksidan samt en VGA-kamera framtill, aGPS, Wi-Fi, Bluetooth, radio, samt tillgång till Market. Ett minneskort på 8GB medföljer, och det interna lagringsutrymmet ligger på 500MB.

Processorn tickar i 600MHz och stöds av grafikkretsen Adreno 200. Båda är en del av Qualcomms MSM7227-plattform – ett hyfsat kompetent chip som ofta används till budgetenheter. RAM-minnet ligger på 512MB, och det går dessutom att ringa med surfplattan. ZTE Light har en 7-tumsskärm med LED-bakbelysning och WVGA-upplösning (480×800) – dessvärre är den dock resistiv. Surfplattan kör heller inte Honeycomb direkt, utan en så pass gammal Android-version som 2.1 Eclair. Med tanke på det låga priset kan man dock kanske ha överseende med detta. Enheten väger 403g, och har ett batteri på 3400mAh.

Vad tror ni läsare om ZTE Light, och är det någon som rentav äger ett exemplar av plattan? Tycker ni den är värd sina 995kr utan abonnemang? Den går att beställa direkt från Telias hemsida.

ZTE Light för 995kr hos Telia
Tack till alla som tipsat!

Lägsta pris på ZTE Blade på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab på Prisjakt just nu: