Svängda skärmar: att vara eller icke vara, det är frågan

Postat:
10:29 - 2017-08-09
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:
73

Sedan lanseringen av Galaxy Note Edge, i slutet av 2014, har Samsung så sakteliga allt mer anammat skärmar med svängda långsidor. Det har kommit att bli ett slags signum för Samsung, något de bland de större tillverkarna är i princip ensamma om. Att skapa sig en identitet i en hårt konkurrensutsatt marknad är viktigt, och Samsung satsar helhjärtat på just sina böjda skärmkanter.

Frågan är dock: fyller de någon betydande praktisk funktion? Att det ser oerhört läckert ut tror vi att de allra flesta håller med om, men hur är det med den praktiska nyttan?

Visst kan vissa aviseringar presenteras utmed skärmens långsidor, aviseringar som på grund av skärmens kurvning tydligt kan läsas även om telefonen ligger på ett bord en bit bort, utom räckhåll. Och visst känns det bra för fingertopparna då man sveper längs med skärmens ytterkanter, utan vassa kanter som skrapar mot fingrarna som på många telefoner med platta skärmar.

Men är nyttan värd kompromisserna kurvningen också medför? Något vi ofta återkommer till i våra recensioner av telefoner med svängda skärmar, och som vi på vårt forum har sett att många av Swedroids besökare håller med om, är att dessa telefoner i regel inte ligger lika bra i handen som mer traditionella telefoner, att svängda skärmar ofta resulterar i oavsiktliga skärmtryck då fingrarna i handen vi håller telefonen med kommer åt skärmen av misstag, svårighet att hitta välsittande skärmskydd av glas, samt större risk för krosskador om telefonen råkas tappas mot ett hårt underlag.

Kort sagt kommer dessa läckra och innovativa svängda skärmkanter till ett pris. Vår fråga lyder kort och gott: Är svängda skärmkanter något som tilltalar just dig?

Är svängda skärmkanter något som tilltalar dig?

  • Nja. Det är snyggt men inte praktiskt. (45%, 1 089 röster)
  • Nej, absolut inte. (39%, 945 röster)
  • Ja, definitivt. (15%, 362 röster)
  • Mja. Det är praktiskt men inte snyggt. (1%, 15 röster)

Antal som röstat: 2 411

Loading ... Loading ...

Dela gärna med er av era synpunkter i kommentarerna nedan.