Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

SvD testar Samsung Galaxy i7500 och HTC Hero

Postat:
17:30 - 2009-11-08
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

hero-galaxy-duoAdam Erlandsson på Svenska Dagbladet har testat HTC Hero respektive Samsung Galaxy i7500 och börjar som så många andra med att konstatera att Googles operativsystem kommit i rullning och att många tillverkare, bland andra Acer, Sony Ericsson, LG och Huawei, står i tamburen och stampar med nya modeller redo för lansering.

Vad berör hårdvaran skriver man att telefonerna inte skiljer sig åt på så många punkter, de har bägge en 5MP kamera, 3.2″ stor skärm med HVGA-upplösning, 3.5mm ljudutgång och en ARM11-processor i 528MHz. Galaxy i7500 har framför HTC Hero en AMOLED-skärm som ger högre kontrast och bättre färgåtergivning, en LED-lampa för att assistera kameran samt en betydligt större mängd inbyggd minne (ROM) på 8GB kontra de 512MB Hero bjuder på.

Om mjukvaran skriver Erlandsson så här:

”I mjukvaruväg är rollerna ombytta. Där är det istället HTC:n som är mest generös. Samsung har inte gjort mycket för att förändra Android – ett litet program för att stänga av och på funktioner som gps, trådlöst nätverk och bluetooth är allt.”

Bland författarens slutord står att läsa att både Hero respektive Galaxy är utmärkta mobiltelefoner och att Samsungs telefon förmodligen blivit korad till vinnare om man arbetat mer med mjukvaran.

Erlandsson är dock inte helt nöjd med telefonerna, dels lackar han över placeringen av den så frekvent använda bakåtknappen på HTC hero, varför luren på denna punkt erhåller ett minus. Galaxy i7500 å sin sida får ett minus i kanten för tråkig design samt för att Samsung leverar telefonen med en relativt orörd version av Android. Bägge lurar får även minus för batteritiden, något man konstaterar gäller flertalet touschcreen-telefoner och är sålunda inget säreget för just dessa tu modeller.

Håller ni läsare med Erlandsson om att det är ett minus när tillverkaren lämnar operativsystemet orört eller ser ni det som ett plus? Vi gillar för övrigt att SvD ägnar tid och ger rum åt Android.

Läs testet i sin helet på SvD.se (Vi har också noterat att man råkat röra ihop plus- och minuslistan, detta rättas säkerligen till inom kort)

Mest kommenterat

 1. Hur många widgetar använder du idag?
 2. Google presenterar Pixel 4 och Pixel 4 XL med ansiktsupplåsning och radar
 3. Prototyp av Google Pixelbook Go visas upp – en smidig Chromebook
 4. Google Nest Mini erbjuder bättre ljud och väggfäste – tillgänglig i Sverige
 5. Oppo lanserar flaggskeppet Reno Ace med 65W snabbladdning
 6. Samsung tillkännager beta av Android 10 globalt

Mest läst

 1. Microsoft låter Androidanvändare genomföra samtal från Windows
 2. Huawei Mate 20 Pro uppdateras till Android 10 och EMUI 10 i Nederländerna
 3. 14 märkliga mobilkonstruktioner genom tiderna
 4. Sony Xperia 5 ligger nu på butikshyllor
 5. Volvos nya elbil XC40 utrustas med Android Automotive
 6. Fler produktbilder på Google Pixel 4, specifikationer

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många widgetar använder du?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey