Svensk Android-TV öppnar dörrar för världssuccé

Postat:
12:14 - 2010-09-22
Skribent:
Ludde
Kommentarer:
31

people-of-lava

För några veckor sedan skrev vi om det svenska företaget People of Lava – Sweden, som snart skall komma att lansera världens första Android-TV. Företaget som ställde ut sin TV på elektronikmässan IFA i Berlin i början av september fick omedelbart stor uppmärksamhet i media världen om. Det har därefter gått bra och bolaget fick nyligen en rysk order värd 75 miljoner kronor.

År 2008 grundade Martin Ljunggren och Christian Svantesson bolaget som kan komma att bli en världssuccé. Målet från början var den samma som idag, att skapa en helt ny typ av TV-plattform. TV:n som har touchscreen fungerar i princip som en vanlig Androidbaserad handdator eller telefon, med undantag att den inte går att ringa på. Med andra ord kommer applikationer, webbsurfing, Facebook, Twitter och Youtube bli vardagsmat i din TV hädanefter, om grundarna bakom People of Lava får som dom vill.

Om fem år kommer man inte att fatta att vi tidigare bara kunde se en kanal i taget och att vi fick vänta en hel vecka på att få se nästa avsnitt av en favorit tv-serie. Vi skulle med ett samarbete med till exempel Voddler kunna erbjuda film på nätet, och ge tillgång till massor av film, direkt i tv:n, och mycket av det gratis.

People of Lava siktar på att i framtiden plocka marknadsandelar från TV-jättarna från Asien, Samsung och LG. De som medvetet satsar på kvalitet och design kommer i framtiden välja People of Lava framför andra TV-tillverkare menar marknadschefen Martin Ljunggren.

[People of Lava Sweden]

Mer information och bilder hittar här i en förhandsitt på TV-apparaten utförd av GoGadgetNews.

Genom Dagens Industri, pappersupplagan 22/9-2010