Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Svenska nykomlingen Orange Agenda ger ut spelet Stellar Escape

Postat:
13:00 - 2011-03-15
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Sverige har länge utmärkt sig på den digitala spelfronten, och företaget DICE med en lång rad populära spel i bagaget är väl hittills det främsta exemplet. Även när det gäller spel för Android har svenska utvecklare visat framfötterna – pixelbite har bland annat gett oss helgjutna titlar som Reckless Racing och Raging Thunder 2 via utgivaren Polarbit.

Ett helt nytt och hittills okänt svenskt mjukvaruföretag vid namn Orange Agenda har nu släppt sitt första spel. Det heter Stellar Escape och går ut på att genom hopp, volter, armgång, och glidningar längst golvet ta sig igenom banor fulla av hinder. Man spelar en kurir i framtiden som efter ett havererat uppdrag försöker ta sig tillbaka till sitt skepp.

Spelet gav mig ett överraskande gott intryck. Även om Stellar Escape bara har nio banor än så länge och jag stötte på vissa mindre buggar och missar, tycks det ha potential att bli en hit. Framförallt har utvecklaren lyckats med spelglädjen: det är roligt att tajma de olika typerna av akrobatiska hopp som krävs för att ta sig förbi fällorna, och kontrollerna är dessutom smidiga. Eftersom utvecklaren använt sig av spelmotorn Unity 3D finns det inget att klaga på gällande grafiken heller. Även om spelen egentligen inte har några större likheter, för ändå Stellar Escape tankarna till Mirror’s Edge från tidigare nämnda DICE.

Orange Agenda består av två eldsjälar i Stockholm som jobbat på Stellar Escape i några månader. Deras förhoppning är att i framtiden kunna ägna sig åt att göra mobilspel på heltid. De berättade att de har planer på att göra fler banor till Stellar Escape, och att spelet kommer att uppdateras för att åtgärda eventuella buggar.

Vet ni läsare om några fler svenska utvecklare som gett ut bra spel för Android? Är det någon som redan testat Stellar Escape, och vad tycker ni i så fall om spelet? Ta gärna en titt på videon nedan för att få en bättre idé om hur spelet ser ut. Det kan bli ditt för 9kr i Market.

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Desire HD på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Vilket är ditt värsta mobilmissöde?
 2. Allt om OnePlus Nord 2 5G
 3. Designer förklarar varför Google övergav nedre adressfältet i Chrome
 4. OnePlus lanserar trådlösa hörlurarna Buds Pro med aktiv brusreducering
 5. Microsoft Surface Duo 2 släpps i höst med Snapdragon 888 enligt rykte
 6. OnePlus kommer göra batteri-optimeringen valfri

Mest läst

 1. OnePlus lanserar trådlösa hörlurarna Buds Pro med aktiv brusreducering
 2. Google berättar vilka smartklockor som får Wear OS 3
 3. Samsung släpper webbapp som återskapar deras mobilgränssnitt
 4. Allt om OnePlus Nord 2 5G
 5. Designer förklarar varför Google övergav nedre adressfältet i Chrome
 6. TeslaCoil släpper beta av Nova Launcher 7 i Play Store

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur mycket bryr du dig om smartklockor idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om