Svenska Ocean och Ikivo presenterar Fipplr – en intuitiv hemskärm [MWC]

Postat:
00:25 - 2011-02-16
Skribent:
| upnorth
Kommentarer:
40

httpvh://www.youtube.com/watch?v=RJit0EW9FUE

I skrivande stund visar företagen i fråga sitt koncept som inspirerats av en mycket upptagen Tokyo-bo. Fipplr liknar gränssnittet i Windows Phone 7 fast utnyttjar kombinationer av horisontella och verktikala förflyttningar mer effektivt. Genom att arbeta över en yta (snarare än en endimensionell lista) av skärmar kombinerat med inställningar och anpassningar för dessa utifrån ett intuitivt organiserat gränssnitt har man lyckats kapa en del menyletande. Konceptet kommer nog inte att passa alla men är ändå mycket intressant med hög vill-ha-faktor för undertecknad!

Med ett produktnamn besläktat med populära tjänster som Flickr och det relativt nya Flattr indikerar man att det är nytänkande på gång och det är det nog inte många som kommer att säga emot. Att själva gränssnittet är designat med WP7 som ganska uppenbar inspiration är ett kaxigt och intressant inslag som bevisar att det finns stora friheter med att utveckla för Android.

I videon går man genom hur man tänkt sig att de flesta skulle önska att telefonen gick att använda och det ser onekligen imponerande ut. Det verkar dock som att hemskärmen främst är designad för nyhets- och informationsberoende i första hand och frågan är om det blir lika användbart även för den som inte samlar på flöden eller följer sociala nätverk i lika hög grad som inspirationskällan från Tokyo.

Men framför allt är det kul att se ännu fler företag som satsar på Android och att förutsättningarna för att ytterligare ska kunna anpassa tekniken till sig själv snarare än tvärt om ökar. Kort sagt ett bra initiativ och häftig innovation på sitt allra bästa!

[Ocean Observations]

Flipplr.com