Svenskt skivbolag släpper Android-applikation – först i Sverige?

Postat:
11:23 - 2010-03-01
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
33

Det svenska skivbolaget Hybris har släppt en applikation för Android och har därmed blivit först i skivbolagsbranschen med att leta sig ut på Android market.

Applikationen heter Hybris och finns att tillgå gratis på Android Market. Bland funktionerna finner vi en musikspelare där ett stort antal låtar från skivbolagets katalog finns upplagda och en nyhetssida där man utöver nyhetsinlägg även kan följa skivbolagets Twitter-flöde. Vidare hittar vi en ”Wall” där man kan prata med andra användare av både iPhone- och Android-applikationen.

Sammantaget fungerar applikationen bra, men man verkar ha glömt bort att testa programmet för WVGA-upplösta telefoner och därför ser det lite konstigt ut på exempelvis Nexus One. Gänget på Hybris verkar även vara omåttligt förtjusta i David Caspar Friedrichs målning Vandraren över dimhavet som dyker upp överallt i programmet – så till den grad att det blir lite irriterande.  I övrigt tycker vi att applikationen gör sitt jobb och det är alltid kul att se fler svenska bidrag på Android Market.

Uppdatering 1/3 14:17: Applikationen tycks bara fungera med Android 1.6+

Genom Hybris hemsida och tack för tipset Magnus!