Sveriges första Android-baserade TV

Postat:
11:47 - 2010-09-05
Skribent:
Ludde
Kommentarer:
50

android-tv

People of Lava – Sweden, heter företaget som snart lanserar sin första Android-baserade television. Tanken är att på samma sätt som Google TV, skapa en ny plattform för TV-tittande, en helt ny multimediaupplevelse.

TV:n som i dagarna är utställd på IFA-mässan i Berlin ska enligt kritiker ge en helt ny TV-upplevelse, och Dagens Industri kallar fenomenet för en revolution i TV-soffan. Hur revolutionerande apparaten är får ni bedöma själva, men själva konceptet låter onekligen intressant. Som TV-tittare får du nu tillgång till tusentals applikationer, rakt in i TV:n. Samtidigt kan du använda Facebook, Twitter och allt annat som du kan göra med en vanlig Android-telefon. Dessutom ingår ett trådlöst tangentbord för att förenkla upplevelsen.

Modellen Scandinavia som fått mest uppmärksamhet på deras hemsida är LED-baserad TV som kommer i storlekarna 42″, 47″ och 55″. Den inbyggda processorn skall vara en SOPC100, Cortex A8, som rullar på 833MHz. Själva operativsystemet som ingår är Android 1.5 Cupcake men skall också enligt uppgifter vara uppgraderingsbart via internet.

Nedan är en liten demonstrationsfilm från tillverkarna.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=qOTeTHiry6w