SVT, TV4, C MORE och Spotify uttalar sig om Chromecast-stöd

Postat:
18:13 - 2014-02-17
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
156

Trots att mediaspelaren inte ens släppts i Sverige officiellt än verkar flera svenska media-aktörer ha fått upp ögonen för Chromecast. Enhetens SDK släpptes nyligen för alla och därmed kommer vi sannolikt få se Chromecast-stöd från många fler tjänster än tidigare.

Hur ser det då ut på den svenska fronten? SVT meddelade för ett par timmar sedan att de är i full färd med att utveckla Chromecast-stöd. Stödet kommer att betatestas innan det rullar ut till alla. SVT berättar samtidigt att de hoppas ha skapat en lösning som kan betatestas ”inom de närmsta två veckorna”.

C More Sverige skriver idag att företaget ”med stor sannolikhet kommer implementera stöd för Chromecast”. De kan dock inte svara på exakt när funktionaliteten kommer tillhandahållas. TV4 har meddelat att ”Chromecast ligger i vår roadmap”, men gav inte mer information än så.

Spotify skriver avslutningsvis att Chromecast-stöd har varit väldigt efterfrågat sedan produkten lanserades. På grund av tidigare prioriteringar kommer dock inte stödet komma just nu. Spotify uppmanar samtidigt användare att hålla ett öga på den här tråden för att veta när företaget är redo att implementera Chromecast-stöd.

Senaste artiklarna om CHROMECAST

→ Besök Androidarkivet