Swedbank och Sparbankerna får stöd för Samsung Pay

Postat:
13:27 - 2017-10-17
Skribent:
| Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
177

Swedbank och Sparbankerna har från och med idag infört stöd för Samsungs betaltjänst Samsung Pay. Kunder hos bankerna kan därmed lägga till betalkort och betala med hjälp av tjänsten under förutsättning att enheten är Samsung Pay-kompatibel.

Utöver Swedbank och Sparbankerna fungerar Samsung Pay tillsammans med Handelsbanken, SEB, Nordea, ICA-banken, Eurocard, Circle K, Ticket rikskuponger samt SAS Mastercard m.fl. En komplett lista finns här. Till banker som för närvarande saknas hör bland annat Skandiabanken och Länsförsäkringar och bland kreditkortsföretagen saknas bland annat American Express, Diners Club och Supreme Card.

– Vi jobbar ständigt med att göra Samsung Pay tillgänglig för alla och är därför väldigt stolta att vi nu kan presentera Swedbank och sparbankerna som nya samarbetspartners. Vi kommer fortsätta vår expansion och har en stark tilltro till att vi runt årsskiftet kommer att ha runt 80 procent av alla betalkort i Sverige knutna till oss, säger Oscar Nöjd, affärsutvecklingsansvarig för Samsung Pay i Norden.

Samsung Nordic

Följande telefoner och smartklockor är för närvarande Samsung Pay-kompatibla:

  • Samsung Gear S3 Classic, Frontier (NFC+MST*)
  • Galaxy Note 8, S8, S8+ (NFC+MST*)
  • Galaxy S7, S7 Edge (NFC+MST*)
  • Galaxy A5 (2017), A5 (2016)

*MST eller Magnetic Secure Transmission är en teknik som gör det möjligt att emulera betalkort med magnetremsa, vilket i sin tur gör det möjligt att betala i terminaler som saknar NFC-stöd.