Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Swedroid fyller ett år – och vi glömmer bort att uppmärksamma detta

Postat:
05:22 - 2010-05-15
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Ibland skäms man lite extra över att vara både stressad och disträ. Swedroid fyllde i torsdags, den trettonde maj, 1 år – och vi missade helt att uppmärksamma detta.

Det har hänt mycket på Swedroid under dess första levnadsår, inte minst vad gäller antalet besökare och antalet androidrelaterade nyheter som vi dagligen bombarderas med. Då vi slog upp portarna förra året så hade vi som ambition att skapa en liten community för alla eldsjälar där ute, alla som precis som vi älskade Android och ville ha en egen liten vrå där de på svenska kunde diskutera allt om och kring Android.

Vi hade förstås på känn att Android skulle komma att bli stort, så småningom, men vi hade inte ens i våra vildaste fantasier trott att vårt lilla hobbyprojekt skulle expandera på det här viset – androdexplosionen har slagit såväl oss och Google med häpnad.

Under maj och juni månad kunde vi utläsa en besöksstatistik som vi redan då tyckte var långt över förväntan, då sajten snittade drygt 200 000 sidvisningar per månad. Över sommarmånaderna gick det sedan lite trögt och vi började spekulera i om vi kanske hade nått vårt tak – Android var trots allt fortfarande lite obskyrt här i Sverige och vi hade inte speciellt höga förhoppningar… men sedan hände något, på sensommaren och främst hösten så satte det fart, och varje vecka som gick var en putsning av den föregående veckans besöksrekord.

Så fortsatte det, fler och fler besökare, och vi började så smått undra vad vi hade gett oss in i. Servrar uppgraderades, byttes, flyttades, optimeringar genomfördes. Swedroid tar för var månad som går allt mer tid i anspråk, men vi känner samtidigt att vi inte skulle vilja byta bort detta mot något annat. Mycket jobb, javisst, men när man älskar det man gör så känns det inte som ett jobb – det blir aldrig tråkigt, det blir aldrig ointressant.

Swedroid ligger idag på runt 5 000 000 sidvisningar per månad, och även om sommaren och därmed lågtryck på internet nalkas så tvivlar vi inte på att Swedroid – och Android – kommer att fortsätta fira nya fina framgångar under den andra halvan av 2010 – inte minst tack vare er, våra trogna läsare.
 

Grattis på ettårsdagen Swedroid, och ett stort tack till alla trogna läsare som återkommer dag efter dag!

 

Mest kommenterat

 1. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 2. Google RCS är på väg att få krypterade meddelanden (E2EE)
 3. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 4. Googles hälsoapp Fit får nytt gränssnitt med bättre översikt
 5. Kommer Sony återuppliva Compact-serien?
 6. Realme 7 är en av de minst kostsamma 5G-mobilerna hittills

Mest läst

 1. Kommer du byta från Google Photos?
 2. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 3. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 4. Test: Google Pixel 5
 5. Här är Nokia 6300 och Nokia 8000 med KaiOS
 6. Senaste Chrome för med sig största prestandaökningen på flera år

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du byta från Google Photos när gratislagringen upphör?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om