Swedroid presenterar Androidenheter.se – jämförelseguide för androidenheter

Postat:
00:36 - 2012-03-20
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

Androidvärlden växer så det knakar och det har därför blivit knepigt att hålla koll på utbudet bland surfplattor, telefoner och mediaspelare med googles operativsystem. Swedroid lanserar därför i dag sajten Androidenheter.se som vi hoppas skall underlätta i jakten på androidenheter med de just de egenskaper du söker.

Utöver att redogöra för androidenheternas specifikationer finns funktioner för att jämföra enheter emellan samt för att filtrera bland dem beroende på allt från lanseringsdatum, tillverkare, skärmstorlek, upplösning, skärmtyp, kamera, batterikapacitet, processor, grafikkrets till plattform (SoC).

I bilden ovan framgår informationsvyn för Sony Xperia S

Varje enhet har en informationsvy med dels en kortare och en längre specifikationstabell samt en rad nyttolänkar. Vidare framgår medelbetyget och hur många personer som valt att gilla enheten.

Betygsätt gärna

För att använda betygssystemet som återfinns en bit längre ned på respektive enhets informationssida behövs ingen registrering. Detsamma gäller kommentarsfältet som är placerat strax undertill.

I topplistan syns vidare de enheter som fått högst respektive lägst betyg, men också en mängd övrig nyttig information som exempelvis vilka enheter som har störst batterikapacitet, väger mest/minst, är tunnast/tjockast eller har högst pixeldensitet med mera.

Att jämföra enheter är en barnlek

Om du är nyfiken på hur en enhet står sig mot en annan är det bara att besöka jämförelsesidan där respektive specifikationstabell dyker upp sida vid sida. Vidare framträder också en illustration över respektive enhets totala volym.

Benchmarkintresserade kan glädjas åt att även denna information finns tillgänglig

I specifikationstabellen för respektive enhet framför kolumnerna för processor, grafikdel eller minne m.fl. finns en länk med titeln prestanda. Denna länk tar besökaren vidare till en sida där benchmarkresultat presenteras för respektive egenskap. I dagsläget är den här informationen statisk, men en databas kommer inom kort upprättas för att också göra denna information dynamisk samt sorteringsbar.

Androidenheter.se redogör för en mängd statistik

Under fliken androidstatistik presenteras en rad statistik bland de enheter som finns indexerade på sajten. Liksom all övriga data på androidenheter.se uppdateras informationen automatiskt i takt som ny tillkommer. I cirkeldiagrammet ovan kan vi urskilja att HTC, Samsung och Sony/Sony Ericsson dominerar den svenska marknaden för i varje fall stunden. Hur detta kommer se ut om inom en närmare framtid kommer förstås bli synnerligen intressant att se.

Den inbitna

För den riktigt inbitna androidfantasten finns möjlighet att registrera sig androidenheter.se och skapa listor över enheter man för nävarande äger, har ägt eller önskar äga. Vidare går det att lägga till eller ta emot kommentarerar samt dela med sig av den personliga sidan bland sina vänner genom en länk. Här hittar ni ett exempel på hur det hela kan se ut.

Den personliga sidan visar rikligt med information om alla tillagda enheter

Den personliga sidan åskådliggör också en mängd information för samtliga tillagda enheter så att de blir enklare att jämföra.

Eftersom sajten är helt ny ber vi er ha överseende med eventuella buggar eller brister, men hoppas att den kommer till användning. Om ni stöter på några problem eller saknar funktioner, enheter eller dylikt ber vi er använda kommentarsfältet nedan, så skall vi se till att tillgodose era önskemål så snart vi kan.

[Androidenheter.se]
[Jämför enheter]
[Topplistor]
[Androidstatistik]

Mest kommenterat

 1. Vilken färg har din telefon?
 2. Pebble-grundaren vill verkligen ha en liten Androidtelefon
 3. Rapport: 869 000 appar i Play Store har inte uppdaterats på minst två år
 4. Moto G82 erbjuder OLED, 1080p, 120Hz och 5000mAh för €330
 5. Fler tecken på att Iphones kommer få USB-C
 6. Google Pixel Watch kan få fyra år gammalt chipp

Mest läst

 1. Google listar 100 nyheter som tillkännagavs under I/O
 2. Google Pixel 6a kostar 459 euro i Europa
 3. Fler tecken på att Iphones kommer få USB-C
 4. Moto G82 erbjuder OLED, 1080p, 120Hz och 5000mAh för €330
 5. Google Pixel Watch kan få fyra år gammalt chipp
 6. Samsung Galaxy Watch 5 Pro sägs få safirglas och titan

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken färg har din mobil (bakstycket, inte skal eller skin)?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om