Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Swedroid utser årets Androidtelefon 2015

Postat:
01:57 - 2015-12-31
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
2015 lider mot sitt slut och då vi ser tillbaka på året som gått kan vi konstatera att utvecklingen ständigt går framåt, men att skillnaderna från en generation till en annan blir allt mindre. Telefonerna är numera så nära gränsen för vad tillverkarna kan mäkta med att vi mest ser finputsningar snarare än revolutioner från en generation till en annan, från ett år till ett annat.
Av alla kompetenta telefoner som har lanserats under 2015, såsom Samsungs eminenta S6-familj, LG:s kameravirtuos G4, Sonys vansinnigt högupplösta Xperia Z5 Premium och OnePlus hett debatterade 2 så sticker ändå en modell i redaktionens ögon rejält ut från mängden: Huawei Nexus 6P.

Huaweis första försök att skapa en Nexus-enhet slutar, trots att vi mötte nyheten om Googles val av tillverkare med en viss skepsis, i en total fullträff. Kanske överdriver vi en aning när vi säger total fullträff – ingen telefon är fulländad – men Nexus 6P är det närmaste vi någonsin har kommit att finna den perfekta Androidtelefonen, trots avsaknaden av för somliga vitala funktioner som trådlös laddning, utbytbart batteri och plats för lagringsminnesexpansion.

Telefonens styrkor – från Android 6.0 i dess allra renaste utförande, snabba uppdateringar, fenomenal bygg- och materialkvalité, marknadens i våra ögon bästa telefonkamera, en finfin skärm och rasande bra prestanda för att nämna några – placerar Huawei Nexus 6P i en klass för sig då vi räknar samman redaktionsmedlemmarnas röster.

swedroid-arets-telefon-2015-huawei-nexus-6pMed hela 12 poäng av 12 möjliga, mot 4 poäng för tvåan Samsung Galaxy S6, är Nexus 6P med marginal årets Androidtelefon enligt oss på Swedroid.

Huawei Nexus 6P 32 GB står i dagsläget att finna för ett pris om cirka 5 700 kronor och uppåt, enligt prisindexeringssajten Prisjakt, medan samma version på Googles webbutik i dagsläget säljs för 6 000 kronor.

Vill man ha mer lagringsutrymme finns även en 64 GB-version för 6 400 kronor och en 128 GB-version för 7 350 kronor.

Håller ni läsare med oss om att Nexus 6P är årets Androidtelefon, eller håller ni en annan Androidtelefon högre? Kommentarerna nedan törstar efter era åsikter!

Mest kommenterat

 1. Vilken Androidversion har din telefon?
 2. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 3. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 4. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 5. Sony kan satsa stort på mobilspel
 6. Rapport: Xiaomi och Oppo arbetar på egna chipp

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 3. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 4. Android Fast Pair får ny layout, stödjer över 100 Bluetooth-enheter
 5. Samsung presenterar sin ”mest kraftfulla Galaxy” om två veckor
 6. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om