Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Swedroid utser Årets Androidtelefon 2017

Postat:
20:17 - 2017-12-31
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Nyligen ställde vi er läsare frågan vilken telefon ni anser vara årets Androidtelefon 2017. Årets Androidtelefon är inte nödvändigtvis den bästa telefonen på marknaden, utan kan lika väl vara den telefonen som bjuder på mest knall per krona eller den telefonen som just du av högst personliga skäl har kommit att uppskatta eller sukta efter mest.
När vi på Swedroidredaktionen nu utser årets Androidtelefon – en utmärkelse fristående från läsarnas omröstning – är kriterierna identiska: Årets Androidtelefon är inte alltid den punkt för punkt bästa telefonen som går att köpa, utan en rad olika faktorer vägs in, såsom pris, tillgänglighet i Sverige, kamera, utformning, prestanda och mjukvara. Kort sagt den telefonen som vi under året på ett positivt vis har lyckats utmärka sig mest, samt stå ut från mängden på ett betydande vis.

En rad telefoner har utmärkt sig i år, såsom HTC:s briljanta U11 som kombinerar en mycket hög byggkvalitet med ett blixtsnabbt gränssnitt och en av de bästa kamerorna på Androidmarknaden, Samsungs som alltid utmärkta bidrag i Galaxy S-familjen; den läckra duon S8 och S8 Plus som nästan helt saknar svagheter, Nokias mycket imponerande Androidflaggskeppsdebut Nokia 8 och Huaweis näst intill felfria Mate 10 Pro.

Vårt val faller emellertid på en telefon som med en kombination av aggressiv prissättning, rasande hög prestanda, gott om RAM och lagringsutrymme, ett ytterst trevligt gränssnitt, en bra kamera och en utmärkt skärm, trots en hel del stötande och blötande och bollande fram och tillbaka, gjorde vårt val ganska enkelt.

OnePlus 5T är Swedroids officiella val av Årets Telefon 2017 – ett val som ni läsare dessutom tycks hålla med om: OnePlus 5T vann även läsaromröstningen för Årets Androidtelefon 2017.

OnePlus 5T är ingalunda en perfekt telefon, och det finns utan tvekan telefoner som kan både matcha och slå 5T på en betydande mängd punkter, men ingen annan telefon på marknaden kan bjuda på ett lika högt snitt i relation till prislappen.

Därtill bjuder OnePlus 5T på Androidvärldens kanske snabbaste gränssnitt, den överlägset snabbaste ansiktsläsaren och en av de snabbaste fingeravtrycksläsarna på marknaden. Att OnePlus därtill har en mycket aktiv community och en tämligen öppen inställning till utveckling gör förstås inte saken sämre för den som tycker om att ta full kontroll över sin egen telefon.

Det kan argumenteras att OnePlus 5T kanske borde tilldelas titeln ”Årets mest prisvärda Androidtelefon” snarare än ”Årets Androidtelefon”, och vi ser definitivt det argumentets validitet. Vår uppfattning är dock att då prisskillnaden upp till det fåtalet telefoner som faktiskt kan slå OnePlus 5T är så stor som den är så kan vi inget annat göra än att konstatera att det här är den telefonen som vi – i en tidsera då topptelefonerna har fått prislappar på i vissa fall närmast skrattretande nivåer – utan tvekan känner oss mest bekväma i att rekommendera till er läsare.

Vi gratulerar OnePlus till dubbelsegern och till att i 5T ha skapat en telefon som har lyckats vinna såväl Swedroidsläsarnas som Swedroidredaktionens gunst.
 

Aktuellt

YouTube Premium och YouTube Music har kommit till Sverige.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S9
Sony Xperia XZ2 Compact
Sony Xperia XZ2
Samsung Galaxy S9 Plus
Google Pixel 2
Google Pixel 2 XL
8.8

Test av Sony Xperia XZ2

8.5

Test av Nokia 7 Plus

8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Vilken äldre Androidmobil skulle du helst vilja se i modernt format?
 2. Google lanserar egen podcast-app
 3. Slimmade Oppo Find X har uppfällbara kameror, ansiktsigenkänning i 3D
 4. Kameramekanismen i Oppo Find X håller i ”minst fem år”, har inbyggt fallskydd
 5. Rykte: Sony Xperia XZ3 kör Android 9, har 1440 x 2880 pixlar
 6. Instagram presenterar videotjänsten IGTV, erbjuder upp till timslånga vertikala videor

Mest läst

 1. Google lanserar YouTube Music och YouTube Premium i Sverige
 2. Google uppdaterar designen för kontoinställningarna i Android
 3. Så här snabbt skickade de olika tillverkarna ut Android Oreo
 4. Google släpper webbklient för Android Messages, introducerar nya funktioner
 5. Google lanserar egen podcast-app
 6. Pokémon GO får funktion för att byta monster med andra spelare

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur viktigt är det för dig att din smartphone är IP-klassad? [2018]

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons