Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Swedroid utser Årets Androidtelefon 2017

Postat:
20:17 - 2017-12-31
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Nyligen ställde vi er läsare frågan vilken telefon ni anser vara årets Androidtelefon 2017. Årets Androidtelefon är inte nödvändigtvis den bästa telefonen på marknaden, utan kan lika väl vara den telefonen som bjuder på mest knall per krona eller den telefonen som just du av högst personliga skäl har kommit att uppskatta eller sukta efter mest.
När vi på Swedroidredaktionen nu utser årets Androidtelefon – en utmärkelse fristående från läsarnas omröstning – är kriterierna identiska: Årets Androidtelefon är inte alltid den punkt för punkt bästa telefonen som går att köpa, utan en rad olika faktorer vägs in, såsom pris, tillgänglighet i Sverige, kamera, utformning, prestanda och mjukvara. Kort sagt den telefonen som vi under året på ett positivt vis har lyckats utmärka sig mest, samt stå ut från mängden på ett betydande vis.

En rad telefoner har utmärkt sig i år, såsom HTC:s briljanta U11 som kombinerar en mycket hög byggkvalitet med ett blixtsnabbt gränssnitt och en av de bästa kamerorna på Androidmarknaden, Samsungs som alltid utmärkta bidrag i Galaxy S-familjen; den läckra duon S8 och S8 Plus som nästan helt saknar svagheter, Nokias mycket imponerande Androidflaggskeppsdebut Nokia 8 och Huaweis näst intill felfria Mate 10 Pro.

Vårt val faller emellertid på en telefon som med en kombination av aggressiv prissättning, rasande hög prestanda, gott om RAM och lagringsutrymme, ett ytterst trevligt gränssnitt, en bra kamera och en utmärkt skärm, trots en hel del stötande och blötande och bollande fram och tillbaka, gjorde vårt val ganska enkelt.

OnePlus 5T är Swedroids officiella val av Årets Telefon 2017 – ett val som ni läsare dessutom tycks hålla med om: OnePlus 5T vann även läsaromröstningen för Årets Androidtelefon 2017.

OnePlus 5T är ingalunda en perfekt telefon, och det finns utan tvekan telefoner som kan både matcha och slå 5T på en betydande mängd punkter, men ingen annan telefon på marknaden kan bjuda på ett lika högt snitt i relation till prislappen.

Därtill bjuder OnePlus 5T på Androidvärldens kanske snabbaste gränssnitt, den överlägset snabbaste ansiktsläsaren och en av de snabbaste fingeravtrycksläsarna på marknaden. Att OnePlus därtill har en mycket aktiv community och en tämligen öppen inställning till utveckling gör förstås inte saken sämre för den som tycker om att ta full kontroll över sin egen telefon.

Det kan argumenteras att OnePlus 5T kanske borde tilldelas titeln ”Årets mest prisvärda Androidtelefon” snarare än ”Årets Androidtelefon”, och vi ser definitivt det argumentets validitet. Vår uppfattning är dock att då prisskillnaden upp till det fåtalet telefoner som faktiskt kan slå OnePlus 5T är så stor som den är så kan vi inget annat göra än att konstatera att det här är den telefonen som vi – i en tidsera då topptelefonerna har fått prislappar på i vissa fall närmast skrattretande nivåer – utan tvekan känner oss mest bekväma i att rekommendera till er läsare.

Vi gratulerar OnePlus till dubbelsegern och till att i 5T ha skapat en telefon som har lyckats vinna såväl Swedroidsläsarnas som Swedroidredaktionens gunst.
 

Mest kommenterat

 1. Vilken telefon innebar största klivet framåt för dig gällande fotografi?
 2. Samsung Galaxy S21-serien stödjer inte sömlösa uppdateringar
 3. Android 12 kan erbjuda smidig delning av Wi-Fi-lösenord
 4. Google hotar att blockera sin sökmotor i Australien
 5. Vivo lanserar flaggskeppet X60 Pro+ med Snapdragon 888, stor kamerasensor
 6. Sony Xperia Compact kan göra comeback

Mest läst

 1. Netflix kan snart avgöra vad du ska titta på
 2. Vilken telefon innebar största klivet framåt för dig gällande fotografi?
 3. Google hotar att blockera sin sökmotor i Australien
 4. Bonusprogrammet Google Play Points kommer till Norden
 5. Samsung Galaxy S21-serien stödjer inte sömlösa uppdateringar
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v3)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många bilder har du på Google Photos idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om