Swedroidredaktionen utser Årets Androidtelefon 2022

Postat:
07:00 - 2022-12-31
Skribent:
| Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
24

När året nu går mot sitt slut och julafton väntar runt hörnet är det dags för oss på redaktionen att ta en ordentlig titt i backspegeln och försöka avgöra vilken telefon vi anser är Årets Androidtelefon 2022.

De två senaste åren har Samsung kammat hem titeln, med utmärkta Galaxy S20 FE i 2020 följt av Galaxy S21 Ultra förra året, och mellan 2016 och 2018 vann OnePlus tre år i rad.

Det är alltid en utmaning att enas om en och samma telefon och även på redaktionen går åsikterna allt som oftast isär, men i år fann vi att valet var förvånansvärt enkelt, med ett enhälligt beslut som resultat.

Årets Androidtelefon kombinerar ett attraktivt pris med marknadens kanske bästa kamera, en kraftfull mjukvara med unika och smarta funktioner, ett lättnavigerat och rappt och minimalistiskt gränssnitt och en unik design.

Baserat på ovanstående beskrivning har nog många av er redan gissat vilken telefon vi har valt som Swedroids Årets Androidtelefon 2022:

Google Pixel 7 Pro

Att Google äntligen i och med Pixel 7-duon officiellt säljer Pixel-telefoner i Sverige är en stor händelse och är något som vi och många med oss har väntat på sedan Google lanserade den första Pixel-telefonen 2016. Det skadar förstås inte heller att priset till skillnad från många flagskeppskonkurrenter landade under 10 000 kronor.

Nyligen bad vi er läsare rösta fram Årest Telefon 2022, där Google Pixel 7 Pro med lätthet tog hem segern med nästan dubbelt så många röster som andraplatsen Samsung Galaxy S22 Ultra. Med andra ord är Swedroid och Swedroids läsare i år rörande överens.

Ett hedersomnämnande utdelas till 7 Pros mindre syskonmodell Pixel 7 som vad gäller prisvärdhet – i skrivande stund från ytterst prisvärda 5 990 kronor – definitivt slår storebror på fingrarna. Klarar man sig utan telefotokameran och nöjer man sig med en lite lägre skärmupplösning och en lägre uppdateringsfrekvens så är Pixel 7 ett utmärkt val.

Det andra och sista hedersomnämnandet går till Asus suveräna Zenfone 9 som med marginal är den bästa mindre Androidtelefonen på marknaden och som därtill bjuder på kraftfull hårdvara och en attraktiv prislapp; just nu 7 490 kronor.