Swedroids exemplar av Google Nexus S anländer [Unboxing – bilder]

Postat:
17:12 - 2010-12-23
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
42

Efter mycket om och men med missade leveranser från Best Buy i USA och ett antal andra förseningar så anlände den slutligen, Swedroids exemplar av den senaste ”googletelefonen” – den av Samsung tillverkade Nexus S.

Vi plockade förstås fram en gammal kamera för att föreviga den första uppackningen av telefonen i fråga, och vi kommer naturligtvis att hårdtesta enheten under jul och i mellandagarna – allt för att kunna publicera en så uttömmande recension som vi bara kan.

Första intrycket, vad gäller det yttre, är mestadels positivt. Kvalitetskänslan är högre än i Samsung Galaxy S och detta beror främst på att bakstycket känns styvare och lite mer gediget. Den lätt konkava skärmen ser vid första anblick lite underlig ut, men vi vet inte om den fyller någon som helst reell funktion eller om det bara är en gimmick – det är något som tiden får utvisa. Den lätta böjen gör dock att telefonen ligger väldigt bra mot kinden/örat då man talar i telefon.

Nexus S ligger bra i handen, betydligt bättre än det lite platta syskonet Galaxy S, men vi har redan hunnit reta oss lite på den sladdriga och skramlande volymknappen på telefonens vänstersida. Det ger ett billigt intryck, vilket inte känns bra på en telefon som kostar så mycket som Nexus S gör.

I kartongen finner vi förstås telefonen i sig, i ett fack högst upp, och under det finner vi USB-kabel (USB -> microUSB), en amerikansk strömadapter (vårt exemplar är en amerikansk import), ett SIM-kort från T-Mobile, ett batteri på 1500 mAh, ett trådburet headset med svarsknapp (dock ej mediakontroller) samt lite dokumentation.

Vi kommer som sagt, förstås, publicera en uttömmande recension så snart som möjligt, men då jul och nyår väntar runt hörnet så kommer publiceringen sannolikt ske efter nyår snarare än innan nyår.