Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Swedroids läsare fastslår: ZTE Blade och HTC Desire HD är årets julklappstelefoner

Postat:
08:51 - 2010-12-20
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Vi har under december månad som ni kanske har sett kört två omröstningar vad gäller årets julklappstelefoner. Vi började med instegsmodeller i prisklassen 2500 kronor eller lägre och följde sedan upp med en omröstning vad gäller telefoner ur det lite högre prissegmentet, 3500 kronor och uppåt.

Då Swedroids läsare fick bestämma så vann ZTE Blade med lätthet instegsklassen, och i high end-klassen så gick HTC Desire HD segrande ur striden.


I den första omröstningen, vad gäller instegsmodellerna, så vann som väntat nykomlingen ZTE Blade en jordskredsseger och fick hela 46% av rösterna. Närmaste konkurrent blev för oss aningen förvånande HTC Wildfire, med 15% av rösterna.

ZTE har med Blade lyckas med konststycket att kombinera en hög utrustningsnivå med ett lågt pris, och vi tycker oss ana att ni dessutom är väldigt förtjusta i det faktumet att telefonen levereras med Android i standardutförande – inga tillverkarutvecklade skal/gränssnitt.

Lägsta pris på ZTE Blade på Prisjakt just nu:


 


I den andra omröstningen, vad gäller high end-telefoner, så var det betydligt tätare, men i slutänden så tog HTC:s Desire HD ändå med 28% av rösterna en komfortabel seger före Samsung Galaxy S och dess 23%.

HTC har med Desire HD kombinerat hög prestanda och en stor skärm med ett högkvalitativt unibodychassi – men smakar det så kostar det; Desire HD är inte en billig telefon. Telefonen är utrustad med den senaste versionen av HTC:S Sense-gränssnitt och vi anser att detta för närvarande är det bästa tillverkarspecifika skalet till Android, även om Android i standardutförande fortfarande är vår absoluta favorit.

Lägsta pris på HTC Desire HD på Prisjakt just nu:


 

Som wildcards vill vi på Swedroid passa på att lägga ett gott ord för två av våra egna favoriter, en ur vardera prissegment, som vi anser vara både prisvärda och kompetenta och goda alternativ till det två telefonerna som ni läsare röstade fram.


Instegswildcard: LG Optimus One. Ju mer vi har använt den här telefonen desto mer har vi kommit att uppskatta den. När vi numera skall ut på äventyr och vi behöver ha en andratelefon med oss så finner vi allt oftare att vi väljer Optimus One före ZTE Blade, som var vår tidigare favorit.

Optimus One vinner på ”känslan”. Skärmen är mindre och inte lika bra, men den känns snabbare, den ligger mycket bättre i handen och tack vare Android 2.2 under skalet så har den dessutom en hel del läckra funktioner som Blade än så länge saknar – såvida man inte tillhör den äventyrliga lilla klicken användare som mer än gärna rootar/flashar sina telefoner.

Lägsta pris på LG Optimus One på Prisjakt just nu:


 


High end-wildcard: Motorola Defy. Med en prislapp på runt 3000 kronor hos den billigaste återförsäljaren så är Defy inget annat än ett kap. Hårdvaran är, även om den inte kan matcha de allra bästa, mycket kompetent och på somliga punkter slår den telefoner som Nexus One och Sony Ericsson Xperia X10 rejält på fingrarna.

Motorola Defy är en telefon speciellt utvecklad för att tåla tuffa tag, både vad gäller slag och stötar och att utsättas för fukt och väta. Motorola har lyckats med konststycket att göra detta utan att göra telefonen stor, tung och klumpig – tvärtom så är det en av de smidigaste telefonerna på marknaden då man jämför emd andra telefoner med lika stor skärm.

En brasklapp vill vi dock lägga in då det verkar som att ett antal Defy-ägare har råkat ut för att högtalaren för telefonsamtal har slutat fungera efter ett tag. Hur utbrett detta är kan vi dock inte svara på, men det är förstås ett rent garantiärende och det bör således ej vara några problem att få enheten utbytt.

Lägsta pris på Motorola Defy på Prisjakt just nu:


 

Det är i senaste laget att beställa någon av dessa telefoner och hoppas få dem levererade innan jul, men även sena julklappar är av godo.

Mest kommenterat

 1. Vilken strömningstjänst är viktigast för dig?
 2. Galaxy S8 och framåt får februaris säkerhetsuppdatering
 3. Har Androiduppdateringar blivit tråkiga?
 4. Rykte: Galaxy S20 kommer stödja 120Hz i kombination med högsta upplösningen
 5. Rykte: Google förlorar sitt viktigaste operatörssamarbete i USA, bakslag för Pixel
 6. Telia börjar sälja Xiaomi Mi Note 10 [Notis]

Mest läst

 1. Kommer du skaffa någon av Samsungs nya toppmodeller?
 2. Xiaomi presenterar flaggskeppen Mi 10 och Mi 10 Pro med 108MP-kameror
 3. Rykte: LG och Samsung kommer släppa portabla monitorer för smartphones
 4. Har Androiduppdateringar blivit tråkiga?
 5. Rykte: Google förlorar sitt viktigaste operatörssamarbete i USA, bakslag för Pixel
 6. Långsmala Essential Gem visas upp i videor – telefonen som övergavs

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du skaffa någon av Samsungs nya toppmodeller?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey