Swype 3.0 Beta släpps med förbättrad intuition och stöd för Honeycomb

Postat:
11:28 - 2011-06-14
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
13

Det populära gestbaserade tangentbordet Swype har nu nått version 3.0 i betaform. De två största nyheterna är förbättrad autokorrigering när man skriver med Swype på samma vis som med ett vanligt tangentbord, samt att ordförslagen äntligen visas i horisontell lista.

Företagets nya korrigeringsmotor för klassisk textinmatning bygger enligt utsago på den algoritm som används när man ”swypar”. Användare kan nu dessutom växla fritt mellan att svepa fram orden och att trycka fram dem, på ungefär samma vis som med konkurrenten SlideIT. Swype har hittills envisats med att visa en vertikal lista med ordförslag som varit mindre praktisk. Nu har dock även Swype fått en horisontell lista, vilket gör att tangentbordets layout blir mer i linje med androidstandarden.

En annan nyhet i Swype 3.0 är att tangentbordet blivit anpassat för tablets. Användare kan både flytta och ändra storlek på tangentbordet – vilket man kan se i den smått dramatiska promovideon nedan.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=4dj-vyx9hAM

De som hade Swype förinstallerat på sin mobil kan inte ladda hem version 3, för releasen är bara tillgänglig för de användare som är med i Swypes betaprogram. Tangentbordet finns nämligen tyvärr inte i Market, vilket säkert beror på avtal Swype gjort med mobiltillverkare. Svenska finns inte heller som alternativ i betan, men de som ändå är med i betaprogrammet och vill spana in senaste versionen kan ladda hem den från företagets hemsida.

Tipstack till Ult!

Lägsta pris på Motorola Xoom 32GB (3G) på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Asus Transformer 32GB på Prisjakt just nu: