Taylor Ling visar Microsoft hur en modern androidapp ska se ut

Postat:
22:14 - 2012-11-28
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
58

Microsoft är ett företag som till största delen lever på att sälja och utveckla mjukvara och Bill Gates och Company har under de senaste 37 åren lyckats bra med den verksamheten. Utvecklaren lägger dock inte lika mycket krut på alla sina produkter och ett gott exempel på detta är den officiella Outlook.com-app som nyss släppts i Play Store.

Appen ser direkt förskräcklig ut med dagens mått mätt och den ignorerar helt och hållet Androids designriktlinjer. Nu kanske Microsoft bara är indirekt ansvarig för appen då utvecklaren listas som ”Microsoft + SEVEN” i Play Store, men om inte annat har Microsoft slarvat i sitt val av samarbetspartner. 

Google+-användaren Taylor Ling har lätt och ledigt slängt ihop en ny design för Outlook.com-appen och visar Microsoft hur den borde ha sett ut. Bilderna ovan och nedan visar nuvarande appen till vänster och den omarbetade varianten till höger. Ling har bland annat gjort en ny inloggningsskärm som dels tydliggör vad det är för typ av app och som dessutom ser mycket bättre ut.

Han har även skapat en modern layout för listan med mejl och nya knappar för att hantera meddelanden istället för den förlegade meny som Android övergav för över ett år sedan. Ling har därtill slängt ihop en praktisk sidomeny av den typ som Google numera använder i sina egna appar och som allt fler utvecklare tar efter. Bättre lycka i Play Store nästa gång, Microsoft?