Teknik för att interagera med mobiler genom gester från Qualcomm och svenska Crunchfish

Postat:
18:09 - 2012-02-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
14

Malmöbaserade utvecklaren Crunchfish har skickat ut en pressrelease som kungör att de kommer att närvara på MWC för att visa upp sin A3D-teknik. Crunchfish skriver att deras system kan ge full kontroll över i stort sett alla slags kamerautrustade enheter utan att man behöver röra dem. En förutsättning torde dock vara att kameran sitter på samma sida som skärmen.

Enligt utvecklaren skiljer sig A3D från andra Kinect-liknande lösningar genom stora möjligheter till enkel integrering samt att systemkraven för tekniken är minimala. I demovideon ovan kan man fråga sig vad fördelen är när man lika gärna kan röra skärmen.

Crunchfish nämner dock potentiella användningsområden som spel, fjärrstyrning av robotar och att enklare kunna interagera med elektronik när man kör bil. På ett sjukhus skulle tekniken även kunna minska spridningen av bakterier genom att eliminera behovet av fysisk kontakt med elektronisk utrustning.

Även Qualcomm tror på gestbaserade lösningar. Tillverkarens kommande fyrkärniga SoC Snapdragon S4 med 28nm-teknik kommer ha en kamerasensor med inbyggt stöd för att registrera och hantera rörelser, som går att se i videon nedan.

Genom pressrelease

Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu: