Telenor slopar roamingavgifterna i EU, kräver särskilt abonnemang

Postat:
15:48 - 2016-06-15
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
48

Första maj sänkte operatörer roamingavgifterna i EU, enligt nya regler. Det är en upptakt inför nästa år, då roamingavgifterna avskaffas helt. Telenor har tjuvstartat och slopar roamingavgifterna inom EU och EES redan nu, för de som uppgraderar till abonnemanget Telenor Frihet.

Privatkunder kan då ringa, SMS:a och surfa i EU för samma pris som i Sverige. Telenor skriver att de är första operatören i Sverige att avskaffa roamingavgiften och att det går att surfa utan extra kostnad i sammanlagt ”36 länder och geografiska territorier”.

Abonnemanget kostar mellan 249 – 599 kronor beroende på mängd tillåten datatrafik. Uppkopplingshastigheten begränsas till 1Mbit/s utanför Sverige, Norge och Danmark.

För att få tillgång till ett abonnemang utan roamingavgifter behöver befintliga kunder uppgradera sitt abonnemang. För Telenors populäraste privatabonnemang kostar det ingenting att uppgradera till Telenor Frihet. Kunder som tecknar nya abonnemang hos Telenor får automatiskt ett abonnemang utan roamingavgifter inom EU och EES.