Telia: Nu surfar du fritt på sociala medier

Postat:
09:49 - 2016-04-18
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
81

Mobiloperatören Telia hakar på trenden med fri surf för specifika tjänster. Till skillnad från exempelvis Tre som erbjuder fri musikströmning väljer Telia däremot att satsa på sociala medier och från och med idag kan operatörens kunder ta del av fri surf för Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Whatsapp, Twitter samt Kik.

Erbjudandet omfattar endast kunder som abonnerar på ”Telia Mobil Komplett” eller ”Telia Mobil Dela” och gäller i Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauen utöver Sverige. Eftersom den fria surfen ingår i en kampanj med Friends mot näthat – #HataHat – finns ytterligare ett villkor; erbjudandet är endast tillgängligt för de som lovar att vara schyssta.

telia-fri_surf

Telia gör inte skillnad på streamad/rörlig media och andra innehållstyper utan all trafik som är direkt kopplad till användningen av de sociala medietjänster ingår i ”Fri surf”. Klickar en användare på en länk som öppnas i webbläsaren eller i någon annan extern tjänst dras trafiken som genereras från kundens surfpott precis som vid ordinarie surf.

Konkurrenten Tre erbjuder sedan tidigare fri musikströmning för bland annat Google Play Music samt Spotify. Hur denna typ av erbjudanden rimmar med nätneutralitetsregleringen som träder i kraft den 30 april i år återstår att se. Enligt PTS innebär förordningen bland annat att operatörer har en skyldighet att hantera all trafik lika över Internet.