Test av multikörningsverktyget Switchr

Postat:
13:29 - 2013-11-11
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
18

Eftersom Android är ett öppet och mycket anpassningsbart system sätter i stort sett bara fantasin gränsen för vad utvecklare kan göra med plattformen. Det finns en längre rad lösningar som alla vill förenkla och förbättra hur vi växlar mellan appar på Android. Ett relativt nytt verktyg är Switchr från samma utvecklare som tidigare släppt bland annat Sidebar Pro och Roundr.

De flesta är säkert bekanta med ALT+TAB på Windowsdatorer. Tangentbordskombinationen visar en meny i mitten av skärmen från vilken användare kan byta till ett annat program. Switchr har ungefär samma upplägg, vilket kanske låter lite avigt först men det fungerar faktiskt rätt bra.

switchr-skarmdump-1switchr-skarmdump-2

Genom ett svep från antingen skärmens vänstra eller högra ytterkant (eller från botten av skärmen) visas menyn. Du kan själv ställa in var längs skärmen appen ska registrera svep och hur pass känslig den ska vara. Switchr har två olika lägen: Flow och Slide. Vi föredrar definitivt det första läget, som erbjuder en mer traditionell horisontell lista med de senaste apparna du kört.

Genom ett svep från skärmens ytterkant visas applikationernas ikoner på rad. Ikonerna är mycket stora men ser inte pixliga eller oskarpa ut – i alla fall inte på en 1080p-skärm. Du väljer appen du vill växla till genom att svepa åt höger och vänster och helt enkelt lyfta fingret över den app du vill öppna.

switchr-2switchr-3

Switchr går att anpassa på en rad olika vis – bland annat ikonernas storlek och appens animationer. Allt är snyggt och proffsigt utfört och fungerar som det ska, men vi är samtidigt inte helt övertygade om att Switchr verkligen gör det lättare att växla mellan appar. Särskilt inte på Nexus- och nyare Sony-enheter som har en dedikerad multikörningsknapp.

Switchr kan dock utgöra trevlig omväxling om inte annat. Appen går att testa gratis men det finns även en betalversion som ger tillgång till alla inställningar och funktioner.

Senaste artiklarna om MULTITASKING

→ Se fler artiklar om ämnet