Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Test av svenska hörlurarna Nocs NS400 Aluminium (Android)

Postat:
13:53 - 2013-04-13
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Nocs är namnet på ett svenskt, Stockholmsbaserat företag som bildades 2008 utifrån en kärlek för design och prestanda. Gängets ambition var att släppa unika produkter på ljudelektronikmarknaden med fokus på både stil och funktionalitet. Swedroid har fått in ett exemplar av företagets in-ear-hörlurar NS400 som vi nu ska ta en titt på.
Vårt testpar av Nocs NS400 Aluminium är svart till färgen och levereras välpaketerat tillsammans med diverse dokumentation och fyra par utbytbara gummiproppar av olika storlek för att passa alla öron.

test-nocs-ns400-android-2

Det första som slår oss när vi packat upp lurarna är den platta sladden som enligt Nocs är avsedd att råda bot på problemet med sladdar som trasslar och slår knut på sig själva. Den påminner om fettuccine – det vill säga platt spaghetti. Sladden, som är drygt en meter lång, har L-kontakt och hyser även en mikrofon, samt en fjärrkontroll med knapp för paus/spela upp. Fjärrkontrollen kan även användas som svarsknapp vid telefonsamtal och konfigureras genom en app i Play Store.

Efter att medvetet ha trasslat till sladden och oförsiktigt stoppat ner lurarna i fickan några gånger kan vi konstatera att det fungerar. Sladden är aningen skrynklig en stund innan den rätar ut sig själv, men inga tendenser till knutar eller ett nystan som tar en halvminut att reda ut.

Då vi testar ljudet i NS400 har vi valt att använda en HTC One som uppspelningsenhet, både med och utan HTC:s särskilda ljudprofil ”Beats” aktiverad. Vi jämför NS400 med lurarna som följde med i kartongen till Samsung Galaxys S III och HTC One.

nocs-promo-2

Med Beats-profilen avaktiverad och på låg till medelhög volym låter alla tre lurarna ganska bra, men vi noterar genast att lurarna från Nocs levererar ett klarare och aningen mer distinkt ljud, inte minst i mellanregister och diskant. Basen är utan Beats aktiv och på låg volym ganska svag i alla tre lurarna.

Då volymen ökas finner vi att NS400 utökar sitt försprång och de två standardlurarna från HTC och Samsung hänger inte alls med. Det distinkta och klara ljudet bibehålls i NS400, medan det blir aningen förvrängt i motparterna. Särskilt Samsungs lurar börjar skorra och låta sprucket redan vid 60-70 % av maxvolym.

nocs-ns400Med Beats-profilen aktiverad kommer alla tre lurar betydligt bättre till sin rätt, åtminstone så länge ljudnivån är låg till medelhög. Samtliga lurar levererar ett fylligt ljud med djup bas, men precis som med Beats inaktiverat noterar vi snabbt att lurarna från Nocs håller en högre klass.

Basen är tung och bibehålls väl även vid högre volym, men då vi går över uppskattningsvis 75 % ljudstyrka börjar även NS400 nå sin gräns och vi förnimmer ett visst bas-skorrande. De två konkurrenterna lyckas aldrig leverera ett lika distinkt ljud, allra minst i högre volym än 50 %.

Eftersom endast HTC:s telefoner från 2012 och framåt har ljudprofilen Beats att tillgå kan inte alla telefonägare dra nytta av detta, men man kan med valfri kompetent musikapp från Google Play (som PowerAMP) själv via appens equalizer med god framgång skapa sig en ljudprofil som i mångt och mycket efterliknar Beats – och mer därtill.

Sammanfattningsvis är vi mer än nöjda med Nocs NS400; såväl bygg- som materialkvalité är hög, fjärrkontrollens plastiga känsla undantaget, men framför allt är ljudet – åtminstone i våra otränade öron – riktigt bra.

Priset ligger i skrivande stund på cirka 500 kronor och uppåt vilket dock gör prisvärdheten aningen lidande – lurarna är bra, men är de bra? Tillfälliga prissänkningar av dessa lurar är dock vanligt förekommande och lyckas man nypa dem under en kampanj där priset landar kring 300 kronor eller lägre anser vi att det är lite av ett kap. Hörlurarna kan beställas direkt från Nocs hemsida och finns även på Prisjakt.

Plus för:

 • Ljudkvalitén
 • Bygg- och materialkvalité
 • Trasselfria sladdar
 • Bekväma gummiproppar

Minus för:

 • Det ordinarie priset
 • Aningen plastig känsla på fjärrkontrollen

Lediga jobb inom data / IT Företag
Vill du utveckla vår eCom support - Onninen AB Publicerad 19 Apr 2018
Lär dig programmera i C/C++ och bli IT-konsult på 12 veckor i sommar! Publicerad 19 Apr 2018
Fullstackutvecklare Publicerad 19 Apr 2018
Javautvecklare Publicerad 19 Apr 2018
KOORDINERANDE MEDARBETARE TILL 21GRAMS SUPPORT Publicerad 19 Apr 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Använder du din smartphone mer än du egentligen vill?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S9
Sony Xperia XZ2 Compact
Sony Xperia XZ2
Samsung Galaxy S9 Plus
Google Pixel 2
Google Pixel 2 XL
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Hands on med Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. PostNord returnerar 400 000 Kinapaket efter nya avgiften
 2. Äger du någon av följande smartphones?
 3. Sony introducerar 4K-mobilen Xperia XZ2 Premium
 4. Rykte om Honor 10 nämner 18:9 och sensorjack
 5. Google döper RCS till ”Chat” och satsar stort på Android Messages, lägger Allo på is
 6. Nu körs Oreo på 4,6 procent av världens aktiva Androidenheter

Mest läst

 1. Google kan ha råkat avslöja Androids nya navigationsfält med stöd för gester
 2. Äger du någon av följande smartphones?
 3. Android P har en välkommen lösning för skärmrotation
 4. Sony introducerar 4K-mobilen Xperia XZ2 Premium
 5. OnePlus 5 och 5T uppdateras till Android 8.1, 5T får Iphone X-liknande gestnavigering
 6. Google döper RCS till ”Chat” och satsar stort på Android Messages, lägger Allo på is

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Äger du någon av följande smartphones (två svar kan anges)

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons