Recension:Test av Zenus Silicone Skin Case – Samsung Galaxy S [Tillbehör]

Postat:
20:16 - 2010-07-23
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
50

Tillverkare: Zenus
Modell: Silicone Skin Case Galaxy S
Färger: Vit, Blå, Grön, Svart, Rosa och Röd
Tillgänglighet: eBay
Pris: USD 21 / 160kr inkl frakt.

Inledning
Att hitta tillbehör till nylanserade telefoner är inte alltid det enklaste och i fallet Samsung Galaxy S är utbudet vad berör väskor/fodral och skydd fortfarande snålt bland butiker här i Sverige. Vi gav oss därför ut på eBay i jakt på några passande fodral och visst hittade vi ett par stycken,  samtliga från företag med bas i Asien. I det här testet tittare vi närmare på ett svart skydd i silikon från den koreanska tillverkaren Zenus.

Zeus silikonskydd är designade med miljön i åtanke och silikonmaterialet som används uppges inte vara farligt för varken människor eller miljön. Materialet man använder sig av skall även vara hållfast och klara av både temperaturväxlingar och fukt utan att skyddets passform påverkas. Vidare skall Zeus silikonskydd vara designade med millimeterprecision och man menar att skyddet sitter så bra att man knappt skall tänka på att det finns där.

Omdöme
Fodralet sitter bra och har, precis som företaget hävdar, en mycket god passform. Vi har inga problem med att använda varken power-knappen eller volymknapparna med skyddet på och man kommer enkelt åt telefonens USB-port respektive 3,5mm-utgång. Vad berör högtalaren och kameralinsen på baksidan av telefonen, så påverkas inte dessa av skyddet heller.

En riktigt bra egenskap med materialet är att fingeravtryck inte fäster särskilt enkelt och det är dessutom strävt, något som innebär att telefonen inte gärna glider ur handen i första taget.

Vi har svårt att hitta några dåliga egenskaper med det här skyddet och tycker att det håller hög klass, men tyvärr har man kapat bort en liten bit av det övre högra hörnet. Anledningen till detta är att den koreanska versionen av telefonen har en TV-mottagare – en europeisk version utan något hål för antennen hade givit full pott. Vidare skall man ha i åtanke att telefonen blir något större med den här typen av skydd på, det rör sig dock inte om många millimeter då materialet i det här fallet är tunt.

Som en extra bonus skickar Zenus också med ett skärmskydd anpassat för telefonen samt en mikrofiberduk.

Betyg: