The Eye Tribe visar koncept för att styra gränssnitt med blicken

Postat:
12:45 - 2014-01-13
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
8

Tillverkare som Samsung och LG har satsat på att låta användare interagera med sin smartphone endast genom blicken. Video spelas så länge användaren tittar, pausas när användaren tittar bort, och så vidare. Ett företag som vill ta ögonstyrningen till nästa nivå är The Eye Tribe.

Genom en infraröd kamera som ansluts i micro-USB-porten och enhetens främre kamera spårar mjukvaran var på skärmen användaren tittar. Infraröda kameran säljs inte separat, utan The Eye Tribe hoppas att tillverkare ska infoga tekniken i smartphones redan från början.

I klippet ovan visar företaget upp sin teknik på en Samsung Galaxy Note 2. Blicken används till att bläddra i menyer och rentav till att spela Fruit Ninja. Det är tydligen svårt att helt och hållet styra gränssnittet med blicken – vi tittar ju alltid och därför blir det svårt att undvika oavsiktliga styrningar.

Det mesta sägs dock gå att göra när läget väl är påslaget och ögonen aktivt används till styrning. Är det här en typ av teknik ni ser en framtid för i mobilvärlden?