The Korea Herald: Samsung Galaxy S5 kommer ha fingeravtrycksläsare

Postat:
17:44 - 2014-01-20
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
49

Tillverkare utforskar modernare och smidigare sätt för användare att autentisera sig och låsa upp sina enheter. Fingeravtrycksläsare fanns tidigare men Apple var det första företaget som lyckades skapa en lösning som faktiskt fungerar på ett tillfredsställande vis.

Konkurrerande rykten om Samsung Galaxy S5 har nämnt att telefonen kommer få just fingeravtrycksläsare men andra rykten hävdar istället en ögonscanner. Lee Young Hee bekräftade nyligen att Samsung ”undersöker möjligheten” att ge Galaxy S5 teknik som läser av ögon och på så vis kan identifiera användaren.

Nu rapporterar dock The Korea Herald att en ”industrikälla” sagt att Galaxy S5 kommer utrustas med fingeravtrycksläsare. Läsaren ska till skillnad mot Apples lösning inte sitta i hemknappen utan under skärmpanelen, så användare bara behöver lägga ett finger på skärmen för avläsning.

Källan menar att användare inte kommer vilja hålla upp sina telefoner i ögonnivå på allmänna platser och att en ögonscanner blir en onödigt krånglig autentisering i vissa situationer. Samsung Galaxy S5 kommer enligt Lee Young Hee att presenteras i mars eller april.

Senaste artiklarna om SAMSUNG GALAXY S5

→ Besök Androidarkivet