They Need To Be Fed – ett gravitationsbaserat arkadspel från YoYo Games

Postat:
12:14 - 2011-04-28
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
12

They Need To Be Fed - ett gravitationsbaserat pusselspel från YoYo Games [Speltips]

Många pussel- och arkadspel för Android bygger på en fysikmotor, vilket vanligen innebär att saker och ting faller, rasar och studsar på ungefär samma vis som det skulle ha gjort i verkligheten. Angry Birds är förmodligen det mest kända exemplet på mobilspel med fysikmotor, men många andra titlar använder sig som sagt av tekniken. Ett av dem är arkadspelet They Need To Be Fed från utvecklaren YoYo Games – dock är det snarare gravitationsbaserat än fysikbaserat.

They Need To Be FedSpelets premiss är att mata svarta, klumpformade monster, genom att hoppa mellan små olikformade planeter. Kontrollerna är föredömligt enkla: man hoppar genom att trycka nere i högra hörnet, och styr karaktären med fram- och bakåtknappar. Man kan gå runt planeterna i 360 grader, och det går aldrig att falla av en planet – när man hoppar sugs man genom virtuell gravitation till den närmaste stora ytan. Målet med They Need To Be Fed är som sagt att mata monstren, men med en liten underhållande twist: ens egen karaktär utgör födan.

Ett populärt inslag i den här typen av spel är att samla stjärnor, som i det här fallet utgörs av diamanter, vilka det finns ett visst antal av på varje nivå. Ens framfart mellan planeterna försvåras på olika vis: det finns taggar som man dör om man nuddar, kanoner skjuter på en emellanåt, planeterna roterar, och vissa exploderar dessutom när man stått på dem ett par sekunder. Trots dessa hinder är den största invändningen mot spelet att det är för lätt: de första fem världarna tog inte särskilt lång tid att klara av, och de är sju till antalet.

Grafiken, känslan och menyerna är annars som man vill att de ska vara i ett mobilspel, och TNTBF bjuder på ett snyggt, om än något monotont, soundtrack av Jake Almond. Spelet har OpenFeint-integrering, vilket innebär att det finns highscorelistor online, och att OpenFeint håller reda på vilka prestationer (”achievements”) man lyckats utföra.

Är det några av er läsare som redan har They Need To Be Fed, och vad tycker ni i så fall om spelet? Det går att köpa i Market för strax under 6kr.

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu: