ThingCharger vill göra det lättare att ladda manicker

Postat:
12:57 - 2014-01-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
39

ThingCharger är en ny produkt på IndieGoGo som vill göra våra eluttag smartare. Tanken är att vi ska kunna ladda våra mobila enheter och manicker utan sladdar. En dosa ansluts till vägguttaget och den dosan har i sin tur två vanliga uttag, men även en serie utbytbara anslutningar på ovansidan för att ladda mobila enheter. ThingCharger sägs vara kompatibel med ”alla” surfplattor och telefoner.

Enheten har även två stycken USB-portar på undersidan för mer traditionell laddning. Flera ThingChargers kan kopplas i varandra för att öka antalet enheter som kan laddas samtidigt. Det är en trevlig idé, men lösningen kan eventuellt öka risken att portarna skadas, då enheten hålls på plats enbart genom portarna – särskilt för större och tyngre enheter som plattor.

Det är också oklart huruvida ThingCharger drar ström även fast inget laddas, på samma vis som en vanlig laddare drar ström så fort den sitter i vägguttaget. Modellen som visas upp på IndieGoGo är avsedd för amerikanska marknaden men företaget skriver att en europeisk variant kommer släppas efterhand.

Mer information finns på ThingChargers IndieGoGo-sida.