Thunder, Flash och Smoke – Inte en väderprognos utan Dells nya androidlurar

Postat:
11:39 - 2010-04-23
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
228

Dell har som så många andra tillverkare gjort ett sent intåg i androidvärlden. Som så många andra verkade de inte se möjlighterna som HTC såg, och hamnade därför mer än ett år på efterkälken. Den senaste läckan vad gäller kommande telefoner från Dell vittnar emellertid om att de, precis som många av sina konkurrenter, arbetar hårt på att komma ikapp, och vi ser inte mindre än tre stycken androidenheter i det läckta dokumentet.

Det handlar om Thunder, Flash och Smoke som gör den redan sedan tidigare kända Streak och Aero sällskap.

Dell Thunder

Thunder får anses vara toppmodellen, med en 4.1 tum stor AMOLED-skärm i WVGA (480×800/854) och en kamera på åtta megapixlar. Vad som gömmer sig under skalet är emellertid ännu okänt, men en inte alltför vild gissning är förstås en Snapdragonprocessor på 1 GHz och rejält med RAM. Något som emellertid verkar vara bekräftat är stöd för HSDPA/HSUPA (7.2 Mbit/s ner och 5.76 Mbit/s upp). Telefonen skall utrustats med Dells egna gränssnitt, kallat ”Stage UI”, vilket är kraftigt modifierat och gör att telefonen på gott och på ont kraftigt skiljer sig från vad vi är vana vid med Android. Vidare skall telefonen komma med Flash 10.1 och stöd för den amerikanska videotjänsten Hulu.

Dell Flash

Flash är lite mer mellanklassbetonad än storebror Thunder, och levereras med en 3.5 tum stor LCD-skärm i WVGA-upplösning (480×800/854). Under skalet finner vi en för Swedroid ny Qualcomm-processor kallad MSM7230 som rullar i 800 MHz och Android 2.2 ”FroYo”. Gissningsvis är MSM7230 en högre klockad variant av den omarbetade och hyggligt rappa 600 MHz-processorn vi finner i bland annat HTC Legend, MSM7227. Vidare har Dell Flash fått en kamera på fem megapixlar med autofokus och bildstabilisering, och 512 MB RAM och ROM. Den 11 millimeter tunna enheten har vidare stöd för microSD-kort på upp till 64 GB och HSDPA/HSUPA på 14.4 Mbit/s ner och 5.6 Mbit/s upp.

Dell Smoke

Smoke får även den, precis som Flash, anses tillhöra mellanklassegmentet, eller i alla fall det över lågklassegmentet, men har en annan formfaktor med ett fysiskt tangentbord placerat nedanför den 2.8 tum stora skärmen, i porträttläge. Specifikationerna säger att skärmen har en upplösning på QVGA, vilket innebär 240×320 pixlar, men bilderna skvallrar om något helt annat, någon form av widescreenskärm utan tvivel. Kanske WQVGA, vilket innebär 240×400 pixlar. Även Smoke skall levereras med Android 2.2 ”FroYo”, och har samma processor som Dell Flash, en MSM7230 på 800 MHz. Vidare kan vi utläsa att Smoke får en kamera på fem megapixlar och med autofokus.

Läs mer på Engadget, där ni även finner intressanta bildgallerier för respektive telefon. Tipstack till alla som skickade in detta.