Tidigare chef inom Oppo bildar OnePlus – vill bygga den perfekta mobilen

Postat:
14:41 - 2013-12-17
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
21

För en månad sedan blev det känt att Oppos vice VD Pete Lau lämnat sin tjänst. Spekulationerna drog igång och det sades att Lau är i färd att utveckla en smartphone tillsammans med Steve Kondik och Cyanogen Inc. Nu har Lau presenterat sin satsning OnePlus med målet att skapa ”den perfekta mobilen”.

På företagets hemsida skriver OnePlus att vi alltför ofta kompromissar, att vi alltför ofta nöjer oss. De menar att kompromisser ibland är omöjliga att undvika, men inte alltid. OnePlus berättar om sin vision där själva produkten sätts i första rummet och allt annat är sekundärt.

De skriver att vissa telefoner har den senaste hårdvaran, att vissa mobiler har suverän mjukvara och att vissa enheter är billiga, men att alla har kompromissat för att sänka kostnader och öka vinsten. OnePlus vill skapa den perfekta mobilen med ett omstörtande pris.

Vad hajpen leder till återstår att se men vi kommer hålla ett öga på OnePlus och dess planer.

We believe in a world where product comes first, and everything else is secondary. We don’t accept the excuse that you can’t create a perfect phone at a disruptive price. We’re doing this right.

Life’s too short to settle for anything less than excellence. Don’t compromise on the technology you bring into your life. Demand more. Demand better.

Never settle.