Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Tim Sweeney efterlyser förenad appbutik för alla plattformar

Postat:
09:47 - 2021-11-17
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Epic Games grundare och chef Tim Sweeney är en av de mest ljudliga kritikerna av Googles och Apples applikationsbutiker. Under en intervju i Seoul har Sweeney efterlyst en enda butik som fungerar på alla plattformar.
Idén kan framstå som utopisk: när mjukvara köps ska den gå att använda på alla tillgängliga operativsystem och enheter. Enligt Sweeney arbetar Epic med utvecklare och tjänstleverantörer på att ta fram ett sådant system.

What the world really needs now is a single store that works with all platforms. Right now software ownership is fragmented between the iOS App Store, the Android Google Play marketplace, different stores on Xbox, PlayStation, and Nintendo Switch, and then Microsoft Store and the Mac App Store.

Lösningen skulle kunna vara fördelaktig för användare, då det hade räckt att köpa mjukvara en gång för att få tillgång till den överallt (vilket dock riskerar att driva upp priset). Om ett spel köps för Android blir det samtidigt tillgängligt på IOS, Xbox och Windows, och så vidare.

Att företagen bakom de olika operativsystemen skulle ställa sig bakom en plattformsoberoende butik är dock högst osannolikt. Teknikjättarna tjänar på att låsa in användare i sina respektive ekosystem. Någon som exempelvis köpt många appar för IOS eller Android har större chans att skaffa en Iphone eller Android nästa gång, för att inte bli av med apparna.

Sweeney säger vidare att ”Apple måste stoppas”. Han menar att Apple rättar sig efter censurerande och förtryckande lagar utomlands, men ignorerar lagar som stiftats av Sydkoreas demokrati. Epic-grundaren syftar sannolikt på att Apple anpassar sig efter Kina, men hittills valt att ignorera Sydkoreas nya lag som kräver stöd för alternativa betalningsmetoder.

Mest kommenterat

 1. Hur strömmar du främst video på TV?
 2. Svagt första år för Amazon på svenska marknaden
 3. Från Galaxy S2 till S21 – så här mycket har hänt på tio år
 4. 15 smartphonegimmicks genom åren
 5. Oppo Reno 7 Pro har aviseringslampa kring kameramodulen
 6. Rykte: Apple kommer släppa påkostat headset för AR och VR nästa höst

Mest läst

 1. Har OnePlus förlorat del av sin identitet?
 2. MIUI har nu över 500 miljoner användare
 3. Fyndtips (v47): Black Week har startat
 4. Swedroids fyndtipsfredag: Black Friday (v47)
 5. Rykte: Motorola blir först ut med Samsungs 200MP-kamera, därefter Xiaomi
 6. Från Galaxy S2 till S21 – så här mycket har hänt på tio år

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur strömmar du främst video på TV?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om