Tips: Använd unika aviseringsljud för appar och kontakter

Postat:
13:41 - 2019-03-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
18

Samma aviseringsljud brukar i regel användas i en rad olika appar om inget ändras. Du kan höra att du nyss fick ett meddelande, men inte varifrån det kom. Ett enkelt tips är att se till att ha unika aviseringsljud för både de appar du använder mest, och för de kontakter du oftast kommunicerar med.

På så vis kan du inte bara höra vilken app som just pingade dig, utan även vem – och agera därefter. Kanske är det bara värt att plocka upp mobilen just då om vissa personer kontaktade dig, men inte annars.

Att ändra aviseringsljud för enskilda appar görs i regel från aviseringskategorin bland inställningarna, även om det varierar. Alla meddelande-appar stödjer inte att separata ljud anges för enskilda kontakter, men det är möjligt i exempelvis WhatsApp.

I WhatsApp går det till så här: tryck på profilbilden i listan med konversationer för kontakten vars signal du vill ändra. Tryck därefter på den cirkelformade ikonen längst ned till höger under profilbilden och slutligen på ”anpassade aviseringar”.

Senaste artiklarna om TIPS

→ Se fler artiklar om ämnet