Tips: Genväg på hemskärmen gör det enklare att slå av och på Wi-Fi i Android 12

Postat:
10:14 - 2021-12-14
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
14

Innan Android 12 fungerade snabbinställningen för Wi-Fi som de flesta sannolikt förväntar sig: ett tryck på knappen slår av eller på Wi-Fi. I Android 12 har Google ersatt Wi-Fi-knappen med en ”internetpanel”.

Förvisso en petitess men för de som av en eller annan anledning regelbundet slår av och på Wi-Fi kan den nya internetpanelen med tiden utgöra ett frustrationsmoment.

Vi räknade till fem skärminteraktioner för att slå av eller på Wi-Fi: svep ned aviseringsmenyn, tryck på internet-knappen, aktivera eller inaktivera Wi-Fi med av- och på-knappen, tryck på ”klart” (rutan försvinner inte annars och hemgesten fungerar inte), svep bort aviseringsmenyn.

Genom att lägga en genväg till Wi-Fi på hemskärmen kan antalet interaktioner minskas till tre. Inställningen kan även nås genom att långtrycka på Internet-knappen i snabbinställningarna, vilket dock inte är fullt lika smidigt. Så här går det till på en Google Pixel.

1. Långtryck på hemskärmen och välj ”widgetar” från menyn.

2. Scrolla ned till widgeten för ”inställningar” och dra ut den på hemskärmen.

3. Välj ”internet” högst upp i menyn som visas.

Då läggs en genväg till internet-delen bland inställningarna på hemskärmen. Wi-Fi kan därefter styras genom bara tre interaktioner: tryck på genvägen, tryck på Wi-Fi-knappen, svep för att gå tillbaka till hemskärmen.

Uppdatering: ADB-tricket ska fungera igen efter december-uppdateringen, vilket återställer klassiska snabbinställningen för Wi-Fi.