Tips: Så här får du Gboard att följa mörka temat i Android 10

Postat:
11:23 - 2020-02-28
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
6

Googles virtuella tangentbord Gboard kan automatiskt rätta sig efter det mörka temat i Android 10. Då får tangentbordet en ljus bakgrund när ordinarie temat är igång och en mörk bakgrund när det mörka temat aktiveras.

I Pixel-telefoner kommer Gboard därtill anpassa sig efter accentfärgen som användaren har valt. De som har angivit ett tema manuellt kommer dock ha samma tema hela tiden och det är långt från uppenbart hur det automatiska temat aktiveras. Om tangentbordet inte redan rättar sig automatiskt för dig kan du aktivera funktionen så här. Vi kan dock inte lova att det fungerar tillsammans med alla tillverkar-gränssnitt.

Öppna Gboards inställningar, exempelvis genom att trycka på pilen längst till vänster i översta raden av tangentbordet, och därefter på kugghjulet. Välj ”tema” från listan med inställningar. Du bör då se ditt manuellt aktiverade tema högst upp under ”mina teman”, markerat med en vit bock. Tryck på temat och därefter på den lilla soptunnan för att ”radera” det.

Då aktiveras standard-temat som rättar sig efter det systemomfattande mörka temat i Android 10. Betydligt mer pedagogiskt hade varit ifall det uttryckligen gick att välja standardtemat, men något sådant alternativ syns inte till i skrivande stund.