Tips: Så här kan du enkelt kopiera text från bilder i Android

Postat:
18:27 - 2023-03-09
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
4

IOS har numera en funktion för att kopiera text från bilder bara genom att långtrycka på texten i galleri-appen. I Android kan text i bilder kopieras till urklippet på ungefär samma vis: så här går det till.

Google använder Lens för att kopiera texten. Själva kopieringen kan utföras på flera olika ställen. Enklast är kanske att öppna bilden i Google Photos. Ifall bilden innehåller text bör en flytande knapp kallad ”kopiera text” visas längst ned. Ett tryck på knappen leder till Google Lens och där går det att markera valfri text i bilden för att sedan kopiera den till urklippet.

De som har en Pixel-telefon kan även öppna bilden i valfri app och därefter öppna multikörningsmenyn. Från multikörningsmenyn går det att markera text genom att helt enkelt långtrycka på den.

Ett annat sätt att kopiera text i bilder med hjälp av Google Lens och utan Photos är att installera den separata Lens-appen från Play Store (behövs ej för själva Lens-funktionaliteten), dela bilden till Lens-appen från vanliga delningsmenyn och slutligen välja ”text” längst ned i Lens.