TizzBird N1 kör Ice Cream Sandwich och vill göra din dumburk smart

Postat:
16:43 - 2012-03-12
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
90

I höstas fick vi höra om Cotton Candy – en kommande liten manick som ser ut som ett USB-minne och kan förvandla i stort sett alla skärmar till en androidenhet. Nu är en liknande lösning på gång i Sverige som är specifikt avsedd för TV-apparater.

TizzBird N1 har samma format som ett flash-minne men har utrustats med en HDMI-kontakt istället för USB. Genom att koppla TizzBird N1 direkt till en vanlig TVs HDMI-ingång är tanken att man ska kunna göra sin dumburk smart.

Den kan hantera strömmad media som SVT Play, Voddler och Spotify och eftersom enheten kör Android sägs den vara kompatibel med de flesta appar i Play Store. TizzBird N1 har egen webbläsare med stöd för Flash och dess användargränssnitt är uppbyggt med OpenGL.

Den lilla enheten får ström genom en miniUSB-kontakt vilken går att ansluta till en eventuell USB-port på TVn. Bland specifikationerna finner vi Ice Cream Sandwich, en ARM Cortex A5-processor med 1GHz klockfrekvens, 2GB RAM-minne samt 4GB lagringsutrymme.

Därtill har enheten begåvats med Wi-Fi, USB-anslutning och plats för minneskort. Den stödjer NFS, Samba och UPnP och hela rasket styrs med fjärrkontroll. Det går även att koppla trådlös mus och tangentbord till enheten om man så önskar och TizzBird kan också kontrolleras med en gratis androidapp.

Enligt pressreleasen ska TizzBird N1 kunna hantera de flesta populära mediaformaten och stödja full HD. Enheten ska lanseras i Sverige i början av maj och priset kommer sannolikt ligga runt 1000kr. Vad tror ni om lösningen och är det några som är sugna på att skaffa ett exemplar?

Genom pressrelease

Lägsta pris på HTC One X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC One S på Prisjakt just nu: